Ingezonden persbericht


Ontwerpwedstrijd voor 'Mannelijke' apparatuur tijdens Huishoudbeurs 2003 van 28 maart tot en met 6 april 2003 in Amsterdam RAI

Huishoudbeurs en het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid schrijven ontwerpwedstrijd uit voor mannelijke apparatuur

Op de openingsdag van de Huishoudbeurs in Amsterdam RAI, heeft Bart Chabot, ambassadeur voor de campagne Mannen in de Hoofdrol vandaag het startsein gegeven voor een ontwerpwedstrijd om een huishoudapparaat voor mannen te ontwerpen. Deze wedstrijd is in het kader van de 58e Huishoudbeurs en de campagne wiedoetwat.nl in het leven geroepen door Amsterdam RAI en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Op vaderdag, zondag 15 juni 2003, wordt het winnende ontwerp bekend gemaakt.

De ontwerpwedstrijd is ontstaan vanuit de gedachte dat huishoudelijke apparaten nog steeds vanuit de belevingswereld van de vrouw ontworpen worden.

Aansluitend op de campagne wiedoetwat.nl van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, is het de bedoeling mannen te stimuleren om het ook leuk te vinden om huishoudelijke apparaten te gebruiken. Met de ontwerpwedstrijd worden mannen én vrouwen opgeroepen een huishoudelijk apparaat te ontwerpen waar mannen mee gezien willen worden en zich in kunnen herkennen.

De jury De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit: - Drs. A.J. Bakker, algemeen directeur Amsterdam RAI; - Prof. ir. J.J. Jacobs, faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft; - Bart Chabot, ambassadeur van de campagne wiedoetwat.nl ; - Drs. Ferdi Licher, directeur coördinatie emancipatie. De jury zal alle ontwerpen beoordelen op originaliteit, bruikbaarheid en vernieuwing.

Prijs De winnaar van de ontwerpwedstrijd krijgt een weekendtrip voor twee personen naar Londen. De reis wordt aangeboden door MyTravel Reiswinkels en bestaat uit een vlucht, twee hotelovernachtingen en een bezoek aan het Londense Design Museum.

Mannen in de Hoofdrol De ontwerpwedstrijd is een initiatief van Amsterdam RAI en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De wedstrijd sluit aan bij de campagne wiedoetwat.nl . Een project gesponsord door het Europees Sociaal Fonds dat tot doel heeft de ongelijke verdeling van zorgtaken opnieuw onder de aandacht te brengen onder mannen én vrouwen.

Huishoudbeurs 2003 Van 28 maart tot en met 6 april vindt in Amsterdam RAI de 58e editie van de Huishoudbeurs plaats, hét evenement voor de Nederlandse vrouw, waar shoppen, proeven en proberen centraal staan. Juist omdat tijdens de Huishoudbeurs de vrouwen thuis even de boel de boel laten, is het een goed moment de bijdrage van de man in het huishouden weer eens ter discussie te stellen. Amsterdam RAI hoopt met de ontwerpwedstrijd een passende bijdrage te leveren aan deze discussie.


Deelname ontwerpwedstrijd Inschrijven voor de ontwerpwedstrijd kan via de websites www.huishoudbeurs.nl en www.wiedoetwat.nl. In principe kan iedereen meedoen aan deze wedstrijd met uitzondering van medewerkers van Amsterdam RAI, TODAY en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het staat vrij om te bepalen welk apparaat ontworpen wordt en men mag zelf bepalen hoe het ontwerp wordt ingeleverd: tekening, prototype, schets, etc.
De sluitingsdatum voor de wedstrijd is 25 mei 2003. Op 27 mei zal de jury tien deelnemers nomineren. De uiteindelijke prijsuitreiking vindt plaats op vaderdag, zondag 15 juni 2003.

Amsterdam, 28 maart 2003

Deel: ' Ontwerpwedstrijd voor 'Mannelijke' apparatuur tijdens Huishoudbeurs .. '
Lees ook