07-02-99 06:21 0911314285 thejoels

Een bijzondere dag

Het is vandaag, 6 februari 2000, een bijzondere dag. Vandaag is de eerste steen gelegd door gouverneur Saleh Latuconsina voor de bouw van de kerk Silo, gevolgd door Hassanusi (hoofd MUI Maluku), Marrasabessy (Kanwil Agama Maluku), Sammy Titaley 9ketua Synode) en burgermeester Chris Tanasale.

Voorzitter MUI Hassanusi en Kanwil Agama Marrassabessy houden beide een redevoering waarbij luid wordt gejuicht en geapplaudiseerd door de aanwezige Christenen. Beiden zeggen "op te houden met het geweld en samen tegen de echte vijand te vechten, zodat we weer harmonisch kennen leven zoals voorheen".

Na de steenlegging in Silo gaan de aanwezigen te voet naar de moskee Anhur, welke 100 meter van de Silo staat. Zij worden opgewacht door honderden moslims. Ook daar is de eerste steen gelegd door gouverneur Saleh Latuconsina en gevolgd door; Sammy Titaley, Chris Tanasale, Pangdam Max Tamaela, Abdulah Soulissa (oprichter van AlFatah), Marrassabessy en Hassannusi. Dan gebeurt er iets bijzonders: niet alleen de hooggeplaatste heren gaan naar de moskee Anhur, maar ook de Christenen die bij de kerk Silo aanwezig zijn begeven zich spontaan naar de moskee Anhur om aldaar de 1e steenlegging bij te wonen.

Wat vandaag gebeurt is bijzonder. De eerste steenlegging bij de Kerk Silo en Moskee Anhur, zo hebben de moslims en Christenen honderden jaren met elkaar geleefd. Men helpt elkaar met het bouwen van kerken en moskeen. Dit kan het begin zijn van "de weg naar vrede".

Ambon, 06-02-2000

Paulien Joel-Parera

Zoekwoorden:

Deel: ' Ooggetuigeverslag eerste steenlegging kerk en moskee Ambon '
Lees ook