Gemeente Zoetermeer

Bezoek oogstfeest in wijktuinen

In het kader van het Stadsnatuurplan organiseert het Natuur- en Milieu-educatie(NME)team diverse activiteiten. Deze activiteiten hebben dit jaar als thema 'Spelen in/met de natuur'. In dit kader organiseren de diverse wijktuinen eind augustus verschillende oogstfeesten. U kunt zelf bepalen naar welke bijeenkomst u wilt gaan, in alle wijken zijn namelijk ook wijktuinen.

Zondag 22 augustus
Het eerste oogstfeest in de wijktuinen begint op zondagmiddag 22 augustus aan de Voorweg. Tussen 13.30 en 16.30 uur is er een open middag voor belangstellenden. Vanzelfsprekend zal deze middag in het teken staan van de oogst. Er zullen diverse activiteiten worden georganiseerd zoals; honing slingeren door een imker, en er worden kookdemonstraties gegeven met groenten uit de wijktuin. Bezoekers kunnen ook kijken naar de buitenlandse groenten tuin, dé specialiteit van deze wijktuin. Men kan ook zelf broodjes bakken. Daarnaast is er de verkoop van pompoenen en courgettes. Kinderen kunnen zich gratis laten schminken.

Woensdag 25 augustus
Op deze dag houden de wijktuinen in Noordhove, aan de Zegwaartseweg, Rokkeveen (Spectrumsingel), Broekwegzijde, Delftsewallen en de boerderijtuin in Rokkeveen West bij de stadsboerderij De Balijhoeve hun open avond. Ouders, familie en belangstellenden kunnen deze avond naar de wijktuin om te kijken hoe hard alle groentes en bloemen de afgelopen weken zijn gegroeid, en hoe mooi de kindertuinen erbij staan. De tuinen zijn geopend van 18.30 tot 20.00 uur.

Diverse activiteiten
In de wijktuin Noordhove is het motto 'Spelen met gras'. Er kan geknutseld worden en er is een speurtocht uitgezet. Bezoekers aan de wijktuin aan de Zegwaartseweg kunnen o.a. zelf broodjes bakken, het gewicht van een pompoen raden en zelf een button maken die fl 0,75 cent kost.
In Rokkeveen, aan de Spectrumsingel, kunnen broodjes worden gebakken, en kan eveneens het gewicht van een pompoen worden geraden. Ook kunnen er bloemenslingers met afrikanen gemaakt worden. Tevens worden er pompoenen en sierkalebassen verkocht.
De wijktuin aan de Broekwegzijde heeft als thema vlinders. Er worden diverse activiteiten met dit thema georganiseerd en je kan, ook hier, het gewicht van een pompoen raden.
In Delftsewallen kunnen bezoekers een kleine natuurvriendelijke tuin maken. En kan er kruidenthee en kruidenboter geproefd worden.

Bij de boerderijtuin van de stadsboerderij De Balijhoeve in Rokkeveen West komt op deze woensdagavond een imker. En er kan, vanzelfsprekend, in de tuin gewerkt worden. Op donderdag 26 augustus, tussen 19.00 en
20.00 uur, zijn bezoekers welkom in de tuin van de basisschool De Triangel.

Gemeente Zoetermeer © augustus 1999

Deel: ' Oogstfeest in wijktuinen Zoetermeer '




Lees ook