CDA

"Ook als regeringspartij moet het CDA zich manifesteren als een vernieuwingsgezinde partij"

Ook als regeringspartij moet het CDA zich manifesteren als een vernieuwingsgezinde partij." Dit zei partijvoorzitter in zijn speech voor de Partijraad, op zaterdag 8 juni in Utrecht Niet alleen in de oppositie moet je vernieuwend bezig zijn, ook als regeringspartij is dat anno 2002 noodzakelijk. Binnen onze partij moet de invloed van de leden vergroot worden en naar buiten toe dient het CDA zich op te stellen als een partij met open oor en open oog voor geluiden uit de samenleving. Laat het leergeld dat paars in dit opzicht betaald heeft ook voor ons een waarschuwing zijn.

"Eén van de belangrijkste elementen van die partijvernieuwing is het vergroten van de directe invloed van de leden. Dat gaat dit najaar ook zijn beslag krijgen, als het gaat om de verkiezing van de nieuwe voorzitter. Voor het eerst in de geschiedenis van het CDA zullen alle leden rechtstreeks hun eigen voorzitter kunnen kiezen."

"De vertrouwenscommissie onder leiding van Frank Kerckhaert heeft hiervoor twee uitstekende en zeer gekwalificeerde kandidaten voorgedragen; Marja van Bijsterveldt en Jan Krapels. Het zijn er niet alleen twee, maar ze zijn ook zeer verschillend; de één is vrouw, de ander man; de één is een insider in de partij de ander een outsider en ze hebben ook beide een zeer verschillende loopbaan achter de rug. Kortom, er valt voor de partij echt wat te kiezen en ik heb er alle vertrouwen in dat de beide kandidaten dat ook zelf de komende maanden duidelijk zullen maken. Ik ben er zeker van dat het nog een hele boeiende verkiezingscampagne zal worden", aldus De Vries.

De hele speech van Bert de Vries kunt u hier downloaden

Deel: ' 'Ook als regeringspartij moet CDA zich manifesteren als vernieuwings.. '
Lees ook