Gemeente Nieuwegein

Zaterdag autovrije dag

Ook dit jaar is het in Nieuwegein weer Autovrije Dag. Op zaterdag 22 september is een stukje van Nieuwegein afgesloten voor auto's. Iedereen kan dan aan den lijve ondervinden hoe het is om zonder hinder en herrie van auto's te fietsen of te skaten.
Startpunt van alle activiteiten is de Remise van Connexxion aan de Remiseweg in Nieuwegein-Noord. Vanaf 12.30 uur kunnen skaters bij de Remise van Connexxion starten voor een puzzeltocht langs het parcours Utrechtsestraatweg - Herenstraat - Rond 't Fort en terug. Eén rijbaan van de Utrechtsestraatweg bij Huis de Geer is daarvoor van 12.00 tot 16.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Vanaf de bussluis tot de Blauwe brug blijft de andere rijbaan beschikbaar voor autoverkeer richting Nieuwegein-Centrum. De rest van de Utrechtsestraatweg (vanaf de Blauwe Brug) en de Herenstraat tot aan Het Sluisje, zijn geheel afgesloten voor autoverkeer.

Activiteiten
De werkplaats van de Remise van Connexxion is geopend voor publiek en op het voorterrein is een ´Rare Fietsenparcours´. Ook kan je je gezicht laten schminken of je eigen button maken met als thema 'Mijn autovrije Dag'. Er zijn leuke prijsjes te winnen. De activiteiten starten om 12.30 uur, als verkeerswethouder Margreet Steenhuisen-Kuipers het startschot lost. Om 15.30 uur is de sluiting. Langs het skateparcours zijn EHBO-posten aanwezig. De organisatie adviseert skaters beschermingsmiddelen te dragen! Advies aan alle skaters die mee willen doen aan de activiteiten op het Remiseterrein: neem een paar schoenen mee.

Bereikbaarheid Remiseterrein
Het remiseterrein is prima per fiets en (op 22 september) per openbaar vervoer bereikbaar. Rijd ter hoogte van de bussluis in de Utrechtsestraatweg naar beneden de Remiseweg in. Je komt vanzelf uit bij het Remiseterrein. Ook rijdt er tussen 11.30 uur en 17.00 uur een gratis pendelbusje vanaf de sneltramhalte Westraven naar het remiseterrein. Er is voor auto's geen parkeergelegenheid.

Meer informatie
Meer informatie over de activiteiten in Nieuwegein geeft de Nieuwegeinse afdeling van de Fietsersbond, Clarion Wegerif, tel. (030) 60 53 099 of e-mail clarion.wegerif@hetnet.nl . Algemene informatie over de Autovrije dag en over activiteiten in andere gemeenten is te vinden op www.autovrijedag.nl.


---

Invoerdatum 18-9-2001

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

Deel: ' Ook Autovrije Dag in Nieuwegein '
Lees ook