Ook Dordrecht loopt #100metervoordafne

Ook Dordrecht loopt #100metervoordafne

DORDRECHT – Op 15 juni, de verjaardag van sprintkanon en nationale trots Dafne Schippers, geeft wethouder Rinette Reynvaan het 'startsein' voor héél Dordrecht voor de actie #100metervoordafne.

Door 100 meter te rennen, samen met alle kleuters van de Dordtse basisschool De Fontein, roept de wethouder iedereen in Dordrecht op in beweging te komen. Iedereen kan rennen, wandelen of bewegen en alles kan een 100 meter baan zijn: de stoep, het weiland, de sporthal of de trap. Het programma Doe ff Gezond wil met deze actie iedereen stimuleren om in beweging te komen, want voldoende bewegen is onmisbaar in een gezonde levensstijl!

Iedereen in beweging en delen!

Doe ff Gezond daagt iedereen uit om mee te doen met deze speciale challenge en vanaf 15 juni een filmpje of foto van de eigen 100 meter te delen op social media met de hashtags #doeffgezond en #100metervoordafne. Plaats het filmpje of de foto op Twitter, Instagram, of op de Facebook pagina van Doe ff Gezond en roep alle kinderen, collega's, familieleden en vrienden op om hetzelfde te doen! De challenge wordt afgesloten op vrijdag 1 juli tijdens de slotceremonie van de Dordt Olympics.

Start- en finishlijnen in de stad

Dordtenaren kunnen vanaf 15 juni ook zo maar ergens in de stad een start- en finishlijn van stoepkrijt tegenkomen! Hoe meer mensen zich uitgedaagd voelen om die 100 meter in beweging te komen en anderen te stimuleren dat ook te doen, des te beter. Wethouder Reynvaan (Dordt West en Sport): 'Bewegen kan overal en altijd maar zeker op de verjaardag van Dafne Schippers. Iedereen beweegt de hele dag door. De één meer dan de ander. Doe ff Gezond stimuleert de Dordtse jeugd om dagelijks meer te bewegen, door kinderen én hun ouders te laten zien hoe makkelijk bewegen en sporten kan zijn. Voldoende bewegen is de gewoonste zaak van de wereld en past bij een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Iedereen in beweging!'

Jongeren Op Gezond Gewicht

Deze landelijke actie, die geïnitieerd is vanuit stichting Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), is op 1 juni gestart om te laten zien dat bewegen leuk, laagdrempelig en makkelijk is. In de aanloop naar de Olympische Spelen daagt JOGG iedereen uit om die 100 meter in beweging te komen. Of je dat nu in je eigen straat doet, in het park, of naar de bushalte, het kan overal! Ook worden er op 15 juni op hetzelfde moment massaal social media berichten de wereld in gestuurd middels een zogenaamde Thunderclap.

Deel: ' Ook Dordrecht loopt #100metervoordafne '


Lees ook