Nieuw in Nederland: Ook facility management kan nu worden uitbesteed.
Aan Pactor!

Het lijkt zo logisch in deze tijd. Concentratie op kerntaken en het onderbrengen van bedrijfsvreemde activiteiten bij specialisten. Toch bestond er, voor zover valt na te gaan, nog geen bedrijf dat ondernemingen de beslommeringen uit handen neemt van het kiezen van die specialisten en het controleren ervan.

Het bedrijfsrestaurant aan een cateringbedrijf, receptie en bewaking aan een beveiligingsbedrijf, de verbouwing en inrichting aan een architectenbureau, de communicatie aan een reclame- of PR-bureau, de verhuizing aan een erkende verhuizer..... Uitbesteden doet vrijwel ieder bedrijf, incidenteel of structureel. Maar er is altijd iemand binnen het bedrijf die leveranciers selecteert, onderhandelingen voert, offertes controleert, planningen maakt, afstemt en het werk controleert. Nu kunnen ook deze beslommeringen worden uitbesteed; aan Pactor! Waarmee Pactor Instant Office Solutions een nieuwe dienstverlening heeft gelanceerd.

Nieuw in Nederland
De oprichters, Jurian van Ruiten en Wolter Joo, hebben beiden ervaring in adviserende functies: Van Ruiten als onafhankelijke data- en telecommunicatieadviseur en Joo bij een bekend bedrijf in linnenverhuur, bedrijfskleding en toiletgoeddiensten. "In onze gesprekken met relaties merkten we dat er veel behoefte was aan ondersteuning op het gebied van facility management. We kregen bijvoorbeeld regelmatig de vraag of we niet een bedrijf wisten voor bepaalde diensten," vertellen ze. "Het bracht ons op het idee om zelf een bedrijf te beginnen dat het facility management overneemt van organisaties."

Een aanspreekpunt
Pactor voorziet duidelijk in een behoefte. "Het facility management is vaak een bron van stress, zeker als men het naast het 'gewone' werk moet doen. En helemaal als een bedrijf groeit, heeft men het al druk genoeg en is er eigenlijk geen tijd om die hoogst noodzakelijke uitbreiding, verbouwing of verhuizing te regelen. Gevolg is vaak, dat er onvoldoende aandacht wordt besteed aan de selectie van de verschillende leveranciers, de onderhandelingen en het goed doorspreken van zaken. Dat veroorzaakt onzekerheid, onduidelijkheid en hogere kosten.

Veelal gaat het bovendien in de uitvoering mis en lopen planningen uit de hand. Maar ook voor de gewone, dagelijkse gang van zaken kan een bedrijf tijd en geld besparen door het facility management aan Pactor uit te besteden. Wij hebben de deskundigheid in huis of werken samen met onafhankelijke deskundigen en hebben een ruime ervaring. We kunnen daardoor een optimale kwaliteit/prijsverhouding garanderen. Het grote voordeel is bovendien dat het bedrijf slechts een aanspreekpunt heeft: Pactor!"

Dienstverlening
Tot de doelgroep van Pactor behoren vooral de kantoorhoudende organisaties. "Zij kunnen hun totale facility management of onderdelen daarvan aan ons uitbesteden. Wij maken een inventarisatie, selecteren mogelijke leveranciers, vragen offertes aan en beoordelen deze. Uiteindelijk leggen we een selectie met onze motivatie voor aan de opdrachtgever die de keuze bepaalt en de contracten met de leveranciers afsluit. Vervolgens controleren wij of alles wordt uitgevoerd zoals afgesproken en we grijpen bijtijds in als daarvan wordt afgeweken. Regelmatig rapporteren we aan de opdrachtgever over de voortgang.

Neem bijvoorbeeld een verhuizing: we kunnen alles regelen, vanaf de makelaar en het pand tot en met het moment dat de opdrachtgever de sleutels in ontvangst neemt om er aan het werk te gaan. Inclusief lease-auto, postbus, drukwerk, openingsreceptie en personeel. Wij brengen daarvoor een uurtarief of projectprijs in rekening, want we opereren onafhankelijk van leveranciers."

Pactor verzekert organisaties van een objectieve en deskundige aanpak van het facility management, rekening houdend met de wensen van de opdrachtgever, en tegen een optimale kwaliteit/prijsverhouding.

Voor meer informatie, belt u ons op telefoonnummer: 020-543 53 63 of surft u naar www.Pactor.nl.

Met vriendelijke groet,

Jurian J.F. van Ruiten
Pactor Instant Office Solutions

Telefoon: +31 (0)20-543 53 63
Internet: www.Pactor.nl
E-mail: jjf.v.ruiten@Pactor.nl

Deel: ' Ook facility management kan nu worden uitbesteed '
Lees ook