Ook in 2016 weer veel activiteiten in de gemeente Mill en Sint Hubert


Bekijk de online Uitagenda op uitinmill.nl

Mill en Sint Hubert, 20160419 -- De gemeente Mill en Sint Hubert kent al vele jaren een groot aanbod aan activiteiten en evenementen. Een blik in de online Uitagenda uitinmill.nl leert dat dat ook in 2016 weer zo is. Tal van evenementen staan weer op stapel. Variërend van muziekfestivals, avondwandelvierdaagse en een stoep- schuur en garageverkoop tot de doortocht van de Nijmeegse Vierdaagse en markten, muziekavonden, survivaltocht, kunstroute, dorpsquiz, Parkfeest, trekkertrekwedstrijden tot een All American Day. Maar ook zijn er tal van film- en theatervoorstellingen.

De gemeente Mill en Sint Hubert is met bijna 11.000 inwoners ongetwijfeld een van de actiefste in de regio op het gebied van het organiseren van activiteiten. “Soms moet je echt zoeken naar een vrije datum om wat te organiseren,” vertelt Corné Kremers. Hij is als redacteur van De Neije Krant en inmill.nl ook beheerder van de Uitagenda uitinmill.nl. “Het initiatief voor deze online Uitagenda is ruim 10 jaar geleden al genomen door Stichting Activiteiten Mill. Dat omdat er op dat moment geen echt complete Uitagenda was. Daar was wel behoefte aan om op 1 plek te kunnen zien waar er wanneer wat te doen was. Dat is uiteindelijk uitinmill.nl geworden.”

Deze Uitagenda kent een actieve redactie. “Dat wil zeggen dat we zelf veel activiteiten toevoegen aan de agenda. Op onze redactie krijgen we veel pers- en nieuwsberichten voor plaatsing in De Neije Krant en de nieuwssite inmill.nl. Gaat het hierbij dan om openbare activiteiten, dan voegen we ze ook toe aan de Uitagenda.” Het moet dan wel gaan om activiteiten en evenementen in Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord. Corné: “Klopt, we beperken ons tot activiteiten in onze eigen gemeente Mill en Sint Hubert. Uiteraard is er in de omliggende dorpen ook veel te doen, maar het gaat ons om het promoten van onze eigen gemeente als een actieve gemeente waar het voor zowel inwoners als bijvoorbeeld toeristen goed toeven is. We willen dus vooral laten zien wat er binnen de gemeentegrenzen zoal te beleven is qua activiteiten.”

De Uitagenda uitinmill.nl is ook te bereiken via uitinlangenboom.nl, uitinsinthubert.nl en uitinwilbertoord.nl. Iedereen die activiteiten organiseert binnen de grenzen van de gemeente Mill en Sint Hubert kan deze gratis voor de Uitagenda aanmelden en laten plaatsen. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@uitinmill.nl


Deel: ' Ook in 2016 weer veel activiteiten in de gemeente Mill en Sint Hubert '




Lees ook