Gemeente Hoogeveen

NieuwsOok invulling rouwdag VS in Hoogeveen

Tot en met dinsdag 18 september 2001

Inwoners van de gemeente Hoogeveen kunnen vandaag (vrijdag 14 september 2001) een condoleanceregister tekenen in het raadhuis voor een steunbetuiging aan de Verenigde Staten. Ook maandag 17 en dinsdag 18 september is dit nog mogelijk, gezien de belangstelling.

Het tekenen is ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in de VS. Vrijdag 14 september is uitgeroepen tot dag van rouw, uitgeroepen door de Europese Unie (EU).

Condoleren via deze site

Een bericht schrijven in het Gastenboek op deze site kan ook, als steunbetuiging aan de VS. De gemeente zorgt voor opname van uw bericht in het condoleanceregister.

Dit ligt vrijdag 14 september tussen 8.30 en 20.00 uur in het voorlichtingscentrum, bereikbaar via de zij-ingang van het raadhuis. Openingstijden voor maandag 17 en dinsdag 18 september zijn van 8.30 tot 16.00 uur. De gemeente zal het register na dinsdag laten bezorgen bij de Amerikaanse ambassade.

Drie minuten stilte

Veel Hoogeveners hebben net als veel Europeanen gehoor gegeven aan de oproep van de EU tot drie minuten stilte om 12.00 uur.

Vlag halfstok

De oproep van de EU was daarnaast de vlag halfstok te hangen. De gemeente hangt vrijdag de Nederlandse vlag halfstok op het raadhuis en aan het gemeentelijk gebouw aan de De Vos van Steenwijklaan.

Klik verder voor een grote versie van de foto.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

Deel: ' Ook invulling rouwdag VS in Hoogeveen '
Lees ook