Ook kleinere woningen zeer in trek op HomeExchange.com


HUIZENRUILEN NIET ALLEEN WEGGELEGD VOOR ‘GROTE KASTELEN’

Twisk, 20150930 -- ‘Stadsappartement te ruil tegen Little House on the Prairie’. Zo zou een huizenruilverzoek kunnen luiden op ‘s werelds grootste huizenruil-website HomeExchange.com (in Nederland en Vlaanderen: HuizenRuil.com). Onder veel potentiële ruilers leeft ten onrechte het idee dat hun eigen woning niet aantrekkelijk of groot genoeg zou zijn.

Een onderzoek onder 700 regelmatige bezoekers van de website HomeExchange.com die geen lid zijn, liet hun grootste bezwaar zien tegen lid worden. Men denkt al snel dat de eigen woning niet aantrekkelijk genoeg is om mee te ruilen. "Wie wil er nou naar mijn stekkie? Ik heb maar een klein appartement buiten de stad."

 Naar aanleiding hiervan deed HomeExchange.com nader onderzoek naar de grootte van de huizen die worden aangeboden op de site. Frankrijk werd bijvoorbeeld onder de loep genomen. Van de 10.200 Franse ruilaanbiedingen is 34% appartementen.  In totaal is 12% van de aangeboden huizen in Frankrijk groot genoeg voor drie personen, 20% voor twee gasten en 9% kan maar één persoon herbergen.

Volgens Corinne Nieman, vertegenwoordiger van HomeExchange.com in Nederland en Vlaanderen, is ruilen ook bij ons zeker niet exclusief weggelegd voor de ‘grote kastelen’: ‘Onder de 2700 aanbiedingen in Nederland en Vlaanderen zitten genoeg hele gewone huizen en appartementen. Iedereen kan ruilen.’

 Uit het aantal gestuurde ruilverzoeken wereldwijd blijkt bovendien dat de grootte van de woning niet veel uitmaakt. Kleine woningen ontvangen niet minder ruilverzoeken dan grotere. Kleine woningen kunnen er op hun eigen manier toch uitspringen. Vooral als de eigenaren hun huis op een persoonlijke en aantrekkelijke manier op de website presenteren, kan dit snel interesse wekken. Een persoonlijke en betrokken presentatie van het eigen huis kan net zo effectief zijn als een groot zwembad in de tuin.

 Er zijn wel verschillen per land. Amerikaanse, Canadese en Australische leden bieden vaak ruime huizen aan. Maar juist de kleinere appartementen in Europa, bijvoorbeeld in de grote steden, zijn zeer in trek.

 "We ruilen geen vierkante meters; we ruilen vooral een manier van leven”, zegt Terry uit Californië hierover. Dit HomeExchange-lid is dol op Parijs en ruilde haar grote huis in Palm Desert recent al voor de tweede keer voor een charmant pied-a-terre in de Lichtstad.

 “Ons concept blinkt uit door de grote variatie aan keuzes", zegt William Heinzer, mede-oprichter van HomeExchange. "Behalve het jaarlijkse lidmaatschap, gaat alles met gesloten beurzen; maakt niet uit wat de grootte of de status van de ruilhuizen is. Dit creëert een vriendelijke mindset, die je niet vindt bij betaalde accommodaties".

Over HomeExchange.com

HomeExchange.com werd in 1992 opgericht door Ed Kushins en is de grootste en snelst groeiende huizenruil-website ter wereld. Dit jaar zullen de 60.000+ leden meer dan 130.000 huizenruilen uitvoeren, in meer dan 150 landen. Behalve de reiskosten, hoeft een vakantie via HomeExchange.com niet meer te kosten dan thuis blijven. De website is nu beschikbaar in 15 verschillende talen, waaronder Nederlands (www.huizenruil.com). 


Deel: ' Ook kleinere woningen zeer in trek op HomeExchange.com '
Lees ook