Vlaamse overheid

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER MIEKE VOGELS VLAAMS

MINISTER VAN WELZIJN, GEZONDHEID EN GELIJKE KANSEN 30 augustus 2001

3 september ook voor ouders eerste schooldag

De eerste schooldag is zowel voor kleuters als voor tieners een belangrijke en spannende dag, een nieuwe klas, een nieuwe leerkracht, het terugzien van de klasgenoten, het vertellen van vakantieverhalen,. een belangrijk moment voor kinderen n hun ouders. Ook ouders vinden het fijn om bij die eerste schooldag aanwezig te zijn en te zien van welke leerkracht hun kind les zal krijgen, wie de vriendjes en vriendinnetjes zijn, even een praatje te maken met de andere ouders.

Vlaams minister van Welzijn, Gezondheid en Gelijke Kansen Mieke Vogels heeft reeds in het verleden bewezen dat zij veel belang hecht aan een evenwichtige verdeling tussen arbeid en gezin.

De eerste schooldag is het moment bij uitstek voor werkgevers om te tonen dat ook zij dit thema belangrijk vinden. Dat zij gezinnen steunen in de organisatie van hun werk en priv-leven, zodat deze dimensies niet botsen maar elkaar versterken. Net als vorig jaar roept minister Vogels daarom de werkgevers op om aan alle ouders (vaders en moeders) met schoolgaande kinderen zowel in het kleuter, basis als het secundair onderwijs de mogelijkheid te bieden om hun kinderen op deze eerste schooldag zelf naar school te brengen en te gaan halen. Zo kunnen zowel kinderen als ouders op een positieve manier aan een nieuw schooljaar beginnen.

Minister Vogels geeft ook nu weer het goede voorbeeld en geeft aan haar kabinetsmedewerkers/sters de kans om die dag wat later te komen werken en wat vroeger te stoppen zodat ze hun kinderen zelf even kunnen afzetten en gaan halen aan die grote schoolpoort. Een mooi evenwicht tussen arbeid en gezin op de eerste schooldag.

info : Sylvie Fabr, woordvoerster van
minister Vogels - tel. 02/553 24 11
e-mail: persdienst.vogels@vlaanderen.be

Deel: ' Ook voor ouders eerste schooldag '
Lees ook