Gemeente Cranendonck


Cranendonck, 2 augustus 2002, 18.35 uur

Oorzaak vliegenplaag Maarheeze gevonden
Vandaag besloot de gemeente Cranendonck tot het inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf in opsporing en bestrijding van ongedierte vanwege langdurige overlast van vliegen in Maarheeze. De oorzaak is inmiddels gevonden. Het betreft het veld (ca. 5 ha.) tussen Het Laar en de Hoge Weg in Maarheeze. Vanavond en morgen worden de nodige maatregelen genomen.

Bovengenoemde locatie werd reeds eerder genoemd. Door het natte weer leverden eerdere onderzoeken op dit perceel niets op. Nu het veld opgedroogd en de temperatuur gestegen is, blijken er wel degelijk vliegjes naar boven te komen.
De eigenaar van het perceel neemt direct de juiste maatregelen. Hij heeft toegezegd zo snel mogelijk het gebied diep om te ploegen en vervolgens te beregenen. Daarnaast zal hij de nog aanwezige mesthoop op zijn grond vakkundig van plastic voorzien. Met deze maatregelen kunnen de aanwezige eitjes/larven zich niet ontwikkelen. Het spreekt voor zich dat de gemeente de komende dagen de ontwikkelingen op de voet zal volgen.

Om de huidige vliegenoverlast in het dorp te verminderen, worden vanavond speciale vliegenzakken aangeleverd bij de adressen met de meeste overlast.

Voor meer informatie over ongediertebestrijding, kunt u terecht bij: www.bisseling.nl.

---

Cranendonck, 2 augustus 2002, 14.35

Zoekwoorden:

Deel: ' Oorzaak vliegenplaag Maarheeze gevonden '
Lees ook