Oostelijke Ringweg Groningen afgesloten

Groningen, 7 april 2015

Sloop Fietsbrug Stadsweg Oostelijke Ringweg van vrijdagavond 17 april tot maandagochtend 20 april voor doorgaand verkeer afgesloten Van vrijdagavond 17 april 19.00 uur tot maandagochtend 20 april 06.00 uur is de Oostelijke Ringweg bij Lewenborg afgesloten. Dit heeft te maken met de sloop van het fietsviaduct aan de Stadsweg. Doorgaand verkeer moet dan omrijden via de Westelijke en Noordelijke Ringweg. Voor het bestemmingsverkeer geldt een aparte omleidingsroute.

Tijdens de werkzaamheden, die tot juli 2015 duren, komt er voor de Stadsweg een tijdelijke fietsbrug die pal naast het huidige viaduct komt te liggen. Zo kunnen fietsers gebruik blijven maken van deze route. In de avond van 17 op 18 april wordt deze tijdelijke fietsbrug geplaatst. Omleidingsroute weekend 17-20 april Doorgaand (auto)verkeer op de Ringweg krijgt als advies de omleidingsroute via de Westelijke en Noordelijke Ringweg te nemen. Het bestemmingsverkeer wordt omgeleid via Lewenborg (Bakboordswal/Kluiverboom). Afsluiting oprit Lewenborg/Ulgersmaborg richting Hoogezand Na de sloop van het viaduct start de aannemer Roelofs met de bouw van het nieuwe fietsecoduct. Deze werkzaamheden duren tot juli 2015. Voor de (verkeers)veiligheid van de werkzaamheden is het noodzakelijk gedurende deze periode de oprit vanaf Lewenborg/Ulgersmaborg richting Hoogezand af te sluiten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de aansluiting bij Kardinge. Nieuwe fietsecoducten Het huidige Stadswegviaduct en het viaduct Meedenpad worden allebei vervangen en maken plaats voor modern vormgegeven fietsecoducten. Net als de andere viaducten worden de constructies kant-en-klaar aangeleverd.

Na de bouwvak, vanaf augustus, wordt het Meedenpadviaduct gesloopt. Hier komt geen tijdelijke fietsbrug. Fietsers die normaal gebruik maken van het Meedenpad, worden dan via het viaduct bij Kardinge omgeleid. Geluidsoverlast De verwachting is dat de sloopwerkzaamheden en de bouw van het nieuwe fietsecoduct zullen zorgen voor (geluids)overlast. De directe omgeving wordt hier deze week per brief over geïnformeerd.

Deel: ' Oostelijke Ringweg Groningen afgesloten '


Lees ook