Gemeente Oosterhout


Niet langer te gebruiken als sluiproute van en naar Vrachelen

Gemeente sluit parkeerterrein van Warande af voor doorgaand verkeer

De gemeente Oosterhout heeft besloten met ingang van vrijdag 23 april ook het parkeerterrein van recreatieoord De Warande af te sluiten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer.

Dat zal gebeuren om dat een groot aantal automobilisten van en naar Vrachelen het parkeerterrein gebruikt als verbindingsroute tussen de Bredaseweg en het Wilhelminakanaal-zuid/Lage Molenpolderweg te komen. Dat verkeer neemt deze route omdat de Wilhelminalaan, als gevolg van maatregelen aan het riool en aflaatwerk bij sluis 1, gedurende een aantal weken voor doorgaand verkeer is afgesloten. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via Wilhelminakanaal-zuid, Warandelaan en Bredaseweg.

Automobilisten op zoek naar een korte route, hebben de afgelopen dagen echter veelvuldig gebruik gemaakt van de "doorsteek" via het parkeerterrein van De Warande. Dat leidt nu al tot verkeersgevaarlijke situaties; de situatie zou nog verslechter na 1 mei, als De Warande haar poorten voor het publiek opent. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, hebben b. en w. dus besloten het doorgaand verkeer onmogelijk te maken de route via het parkeerterrein te nemen. Het parkeerterrein blijft overigens wel bereikbaar voor bezoekers, zowel uit de richting Bredaseweg als uit de richting Wilhelminakanaal-zuid.

Eerder al heeft het gemeentebestuur een andere sluitroute - via de verbindingsweg nabij Lievenshove tussen Wilhelminakanaal-zuid en Bredaseweg - afgesloten voor doorgaand verkeer. De afsluitingen worden weer opgeheven als de werkzaamheden in de Wilhelminalaan gereed zijn. De verwachting is dat dat op of rond 19 mei het geval zal zijn.

Oosterhout, 21 april 1999

Deel: ' Oosterhout sluit parkeerterrein van Warande af '
Lees ook