Op een oude brommer naar Oslo voor de Arnhemse stichting Intermobiel


voor positieve fysieke jonggehandicapten in Nederland

EMMEN, 20150811 -- Op 24 augustus start bij het FC Emmen stadion de derde Carbage run editie brommers. Deze tocht eindigt op 28 augustus in Oslo ruim 1500 kilometer verderop. Emile Cobben (40) en Swen Baeten (30) doen voor de eerste keer mee. Ze rijden op een Sparta en een Moto Becane, die niet jonger mag zijn dan 1998 en maar maximaal € 500,- mag kosten. Ze doen deze tocht om naast het plezier ook aandacht te krijgen voor Stichting Intermobiel; die de Arnhemse Veroni Steentjes(40) in 2001 opzette om bedlegerige jongeren een gezicht te geven.

Sinds 2013 bestaat de Carbage Run brommer editie. Op maandag 24 augustus 2015 start deze vijfdaagse rally in Emmen. Ze rijden in twee dagen naar Kiel in Duitsland. Daar stappen ze ’s avonds op de ferry. Ze worden de volgende morgen wakker in Göteborg, Zweden. Dan rijden ze drie dagen door Zweden en Noorwegen tot ze in Oslo aangekomen zijn.

Emile Cobben is al zestien jaar de partner van Veroni Steentjes.  “Ik ben blij dat ze deze tocht voor Intermobiel maken  om  Intermobiel in de kijker te rijden. Ik heb zelf een jaartje brommer kunnen rijden, voordat ik op mijn achttiende door een spierziekte bedlegerig werd. Ik heb een ontmoetingsplaats voor digitaal lotgenotencontact en kennisuitwisseling www.intermobiel.com opgezet, zodat niet iedereen hetzelfde wiel hoeft uit te vinden. Iedere euro is belangrijk, omdat Intermobiel  geheel van donaties afhankelijk is. Steunen kan via https://www.geef.nl/intermobiel of  NL 65 RABO 0361114850.”,  aldus Steentjes.

Over Intermobiel
Stichting Intermobiel zet zich sinds 2001 via www.intermobiel.com in voor en door jongeren die door een chronische ziekte of lichamelijke handicap aan huis of bed gekluisterd zijn. Deze jongeren raken makkelijk in een sociaal en maatschappelijk isolement. Stichting Intermobiel maakt het mogelijk om via internet in contact te komen met lotgenoten die weten wat het is om de hele dag naar dezelfde muren te kijken. Daarnaast zet Intermobiel zich in voor een toegankelijke leefwereld waarin ook plaats is voor ligrolstoelen, brancards en bedden.


Deel: ' Op een oude brommer naar Oslo voor de Arnhemse stichting Intermobiel '
Lees ook