Gemeente Den Helder

Monumentendag 2001: wonen centraal

betreft: week: week 29

De voorbereidingen zijn al in volle gang, maar zaterdag 8 september is het pas zover: Open Monumentendag 2001. Dit jaar is het thema "Huis & Haard". Een thema dat gaat over wonen, woninginrichting, woonomgeving, en nog veel meer. Een speciaal voor de Monumentendag in het leven geroepen werkgroep organiseert onder andere een fotowedstrijd voor inwoners uit Den Helder, een etalagewedstrijd voor de Helderse winkeliers, en voor kinderen een workshop bij Triade. Wat u op 8 september allemaal nog meer kunt doen, kunt u later in augustus op de voorlichtingspagina lezen, als het hele programma klaar is.

Etalagewedstrijd

Alle winkeliers in Den Helder kunnen meedoen aan een etalagewedstrijd. De opdracht is: richt uw etalage in volgens het thema "Huis & Haard". Hoe u dat doet, daar bent u helemaal vrij in. In de week vóór de Monumentendag kiest de werkgroep de drie leukste, mooiste of meest originele etalages. Voor de winnaars is er een heerlijke taart voor al het personeel van de winkel. Wilt u meedoen aan de etalagewedstrijd, dan kunt u zich opgeven bij Mary Laan van de afdeling Bouwen en Wonen. Dat kan telefonisch via 671221, of per e-mail: mal@denhelder.nl

Fotowedstrijd Maak een foto die te maken heeft met "Huis & Haard". Bijvoorbeeld een foto van uw vensterbank, uw woonkamer, uw keuken, uw voordeur, enzovoorts. Als het maar met het thema te maken heeft. Wij hebben de Fotowerkgroep Den Helder gevraagd ons bij deze wedstrijd te assisteren. Uit alle inzendingen kiezen de leden drie foto"s die er het meest uitspringen. Wat u kunt winnen is nog een verrassing, maar de prijzen hebben in ieder geval met fotograferen te maken. In de week vóór de Monumentendag willen we alle foto"s in de hal van het stadhuis tentoonstellen. De prijzen zelf worden op zaterdag 8 september uitgereikt. Om de foto"s mooi te kunnen ophangen, vragen wij u een afdruk van minimaal 13 bij 18 cm. in te sturen. U kunt uw foto tot 10 augustus opsturen naar de Fotowerkgroep Den Helder, p/a Tuinbouwstraat 2b, 1786 AP Den Helder. Wilt u uw foto retour, vermeld dan achterop uw naam en adres.

Kinderworkshop

Triade organiseert voor zaterdag 8 september een workshop voor 8 tot 12 jarigen. Van 10.30 tot 12.30 uur kunnen kinderen zich bezig houden met het thema "wonen". Met materialen als hout en papier maken zij onder begeleiding van Jan Nijhof en Henriëtte van der Winden hun ideale droomhuis. Er is plaats voor 30 kinderen en de deelname is gratis. Opgeven kan bij Triade, telefoon 537200.

laaste verandering: juli 23, 2001

Deel: ' Op monumentendag 2001 staat wonen centraal '
Lees ook