Elke derde donderdag van de maand Op Taaltoer in Leeuwarden

Leeuwarden, 10 november 2017 – Taalliefhebbers worden vanaf donderdag 16 november elke derde donderdag van de maand op hun wenken bediend in Leeuwarden. Lân fan taal en Explore the North organiseren dan de Taaltoer: een twee uur durende tocht-met-gids door Leeuwarden, die in het teken staat van een specifiek taalfenomeen. Op 16 november staat het sociolect centraal: de taal die een groep typeert.

Gids is zangeres en alleskunner Michelle N’toumba. Ze wacht de maximaal twintig deelnemers op in het Stadskantoor. Daar doet Henk Jansen, ambtenaar met taalplezier, een boekje open over ambtenarentaal. De volgende stop is Smartphones Plaza, waar schrijver Martin Rombouts vertelt over taal op social media. De Taaltour eindigt bij de Blokhuispoort. Als voorlaatste stop stappen de deelnemers aan boord van het daar afgemeerde schip de Eestroom. De plek waar die dag het Alfabetproject van ‘de Moanne’ wordt geopend. Het project draait om de 21 letters van het alfabet, waar 21 kunstenaars een artistieke draai aan hebben gegeven. De toer eindigt in Proefverlof, waar de deelnemers onder het genot van een drankje een korte lezing krijgen over het fenomeen sociolect.

De Taaltoer duurt van 19.00 tot 21.00 uur. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht in verband met de beperkte capaciteit. Dat kan via lanfantaal.frl, explore-the-north.nl of het Facebook-event.

Deel: ' Op Taaltoer door Leeuwarden '
Lees ook