Op weg naar een nieuw drugsbeleid?

PERSUITNODIGING

Op weg naar een nieuw drugsbeleid?

Met: Jan Paternotte, Marith Rebel, Pieter van Vollenhoven, Diederik Boomsma, Nicole Maalsté, Vera Bergkamp, Frits Bolkestein, Thijs Roes, Paul Depla, en Tim Hofman

20 september, 20:00 uur | De Balie, Amsterdam

In de eerste twee afleveringen van de serie Drugsdeal onderzochten we de gevolgen van drugsregulering op de economie en de volksgezondheid. In het grote slotdebat op zondag 20 september debatteren we met voor- en tegenstanders over de politieke en praktische haalbaarheid van een nieuw drugsbeleid. De serie Drugsdeal wordt georganiseerd door De Balie en D66 Amsterdam, in samenwerking met BNN's Spuiten en Slikken.

Te gast deze derde en laatste aflevering zijn o.a. Jan Paternotte (D66-fractievoorzitter Amsterdam), Marith Rebel-Volp (Tweede Kamerlid PvdA en huisarts), Diederik Boomsma (CDA Amsterdam), Vera Bergkamp (Tweede Kamerlid D66), Nicole Maalsté (schrijver boek De wietindustrie en cannabisexpert) en Paul Depla (burgemeester Breda). Er zijn bijdrages van Frits Bolkestein (VVD) en Pieter van Vollenhoven (oud-hoogleraar, voorzitter van het Fonds Slachtofferhulp en oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid) in de vorm van videofragmenten en Thijs Roes (creatieve journalist en filmmaker, Vice) spreekt een column uit.

Red het land, sta drugs toe!

'Ooit was Nederland met haar gedoogbeleid een toonbeeld van tolerantie, maar inmiddels lopen we met ons paradoxale “voor- en achterdeurbeleid” hopeloos achter. 'Het verbod op drugs kost miljarden: het leidt tot misdaad en is slecht voor de volksgezondheid. Hef het op', aldus Els Borst, Frits Bolkestein, Hedy d'Ancona e.a. in het artikel Red het land, sta drugs toe! in NRC Handelsblad.

Al sinds de jaren zeventig zijn drugs verboden, maar het gebruik is groter dan ooit. Door vooraanstaande politici, denkers, gebruikers en experts wordt al jaren geroepen om regulering. De Balie en D66 Amsterdam nemen in samenwerking met Spuiten en Slikken de uitdaging aan en onderzoeken in de driedelige serie Drugsdeal wat nu eigenlijk de gevolgen zijn van de regulering van drugs. In het eerste debat bekeken we de kosten én opbrengsten voor de economie en in het tweede programma bespraken we gevolgen voor de volksgezondheid. In het derde en laatste debat stellen we, op basis van de verzamelde feiten, de grote vraag: kunnen we samen een nieuwe deal maken over drugs?

Drugsdeal #3: politiek en praktijk

20 september, 20:00 uur

De Balie, Amsterdam

Info en tickets

Moderatie: Thomas van Neerbos ( De Balie) en Tim Hofman (BNN)

Redactie: Thomas van Neerbos (De Balie)

Deel: ' Op weg naar een nieuw drugsbeleid? '
Lees ook