Uitzonderlijk zeldzame Stradivarius viool op veiling te koop; opbrengst geheel ten bate van Japan

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20110502 --

Tarisio heeft aangekondigd dat zij de Lady Blunt Stradivarius viool uit 1721 op de online veiling van 20 juni 2011 zullen verkopen. De Lady Blunt is een van de best bewaard gebleven Stradivarius violen die er bestaan. Hij zal worden verkocht in naam van de Nippon Music Foundation in Japan, en alle gelden uit de verkoop zijn ten bate van de Nippon Foundation’s Northeastern Japan Earthquake and Tsunami Relief Fund.

The Lady Blunt Stradivarius of 1721 (Foto: Business Wire)

The Lady Blunt Stradivarius of 1721 (Foto: Business Wire)

De Lady Blunt heeft een recordprijs opgeleverd bij elke verkoop hiervan in de 20ste eeuw. Onlangs is deze nog particulier verkocht voor meer dan $10.000.000 en een zelfde resultaat wordt op de veiling in juni verwacht.

“Maar zelden wordt een Stradivarius van deze kwaliteit in een dergelijke oorspronkelijke staat en met zo'n geschiedenis te koop gezet,” aldus Christopher Reuning van Reuning & Son Violins in Boston. “Het heeft nog altijd de werktuigsporen en borstelslagen van Stradivari. De Lady Blunt is wellicht de best behouden Stradivarius die in de afgelopen eeuw te koop is aangeboden.”

De Lady Blunt heeft als eigenaar enkele vooraanstaande verzamelaars gehad, waaronder W. E. Hill & Son, Jean Baptiste Vuillaume, Baron Johann Knoop en Sam Bloomfield. De viool is genoemd naar zijn eerste eigenares, Lady Anne Blunt, dochter van de graaf van Lovelace en kleindochter van de dichter Lord Byron.

De Lady Blunt is op dit moment in het bezit van The Nippon Music Foundation, bewaarders van enkele van de fijnste Stradivari en Guarneri instrumenten ter wereld. Ms. Kazuko Shiomi, President of the Nippon Music Foundation, legt uit, “Ieder instrument in onze verzameling ligt ons zeer na aan het hart. De verwoesting waarmee Japan geconfronteerd wordt, is echter heel ernstig en wij geloven dat iedereen en elke organisatie iets moet opofferen voor zij die door deze tragedie getroffen zijn.”

Aldus Jason Price, directeur van Tarisio, “De Lady Blunt is het kroonjuweel uit de verzameling van de Nippon Music Foundation. In de wereld van de snaarinstrumenten, is deze viool inderdaad een van de grootste meesterwerken, gelijkend op die van de Mona Lisa van da Vinci of de David van Michelangelo. Wij zijn vereerd om deze historisch betekenisvolle viool voor zulk een belangrijk en dringend doel te benutten.”

OVER TARISIO

Tarisio is een van de toonaangevende hulpbronnen van fijne en zeldzame snaarinstrumenten. Dit in 1999 gelanceerde veilinghuis gaf een frisse nieuwe kijk op de instrumentenmarkt, door het combineren van de diensten van een traditioneel veilinghuis met de doelmatigheid en toegankelijkheid van de verkoop online. Door het aanbod van eersteklas expertise en catalogussen van garantiekwaliteit, kreeg Tarisio al snel de waardering van musici, verzamelaars, restaurateurs en handelslieden in de hele wereld. Op dit moment verkoopt het ieder jaar meer dan 2000 violen, altviolen, cello's en strijkstokken, vanuit haar kantoren in New York en Londen.

www.tarisio.com

Foto's/Multimediagalerij beschikbaar: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6704270&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
hyperlaine
Scott Laine, +1-646-662-9639

Scott@hyperlaine.com

Deel: ' Opbrengst veiling zeldzame Stradivariusviool geheel ten bate van Japan '


Lees ook