AUDIOTEX NEDERLAND B.V.

Opbrengsten genereren via de i-mode telefoon is nu mogelijk

Audiotex Nederland en 3G Media Consult zijn recent een intensieve samenwerking aangegaan en implementeren gezamenlijk i-mode applicaties met een Betaalgateway om i-mode sites commercieel tot een succes te maken.

Amsterdam: Tijdens de Mobile Data en Internet Summit in Amsterdam is door menig spreker het succes van i-mode voor Europa voorspeld. Met name de mogelijkheid om entertainment op het mobiele toestel aan te treffen met slechts 'één druk onder de knop' is volgens de verschillende sprekers de 'killer applicatie' voor de toekomst.

Onder de sprekers was ook Johannes Van der Meulen, Senior Innovation Manager, verbonden aan de KPN i-mode Office. Hij legde de aanwezigen uit dat voor officiële content in het KPN i-mode menu maximaal 2 Euro per maand gevraagd mag worden. Wil men meer voor de content ontvangen, zoals bijvoorbeeld voor een beursgoeroe die waardevolle content heeft, dan zal men een andere oplossing moeten vinden. De i-mode Betaalgateway biedt deze oplossing.

Audiotex realiseert al jaren Interactieve Media Response oplossingen in combinatie met premium rate tarieven. 3G Media Consult maakt i-mode applicaties voor content partijen en bedrijven in verschillende landen.

Door de bundeling van expertise kunnen heel snel creatieve maar vooral ook functionerende applicaties gebouwd worden, legt Dick Bakker uit, Managing Director van Audiotex Nederland. 'Multimediale toepassingen hebben bij ons altijd hoog in het vaandel gestaan' vervolgt Bakker, die de samenwerking met 3G Media Consult toejuicht. 'Vanuit 3G Media Consult is de samenwerking meer dan welkom om de gouden handjes en de aanwezige technologie bij Audiotex' verduidelijkt Konijnenberg. 'Het gaat erom vandaag oplossingen te kunnen bieden waar onze klanten vandaag geld mee kunnen verdienen', vervolgt Konijnenberg. 'De 50.000 i-mode toestellen die nu in de markt aanwezig zijn worden merendeel vastgehouden door jonge consumenten, met een hoog bestedingsvermogen. Dit is een groep die met een mobiele telefoon is opgegroeid en mobiel internet als een must ervaart'.

Dick Bakker legt het systeem uit: 'De Betaalgateway wordt geactiveerd door op een i-mode site een nummer te activeren. In een eenvoudige dialoog met een voice response applicatie krijgt de consument een toegangscode welke op de i-mode site ingegeven moet worden, waarna de Gateway de beschermde content ontsluit' Konijnenberg voegt toe: 'Dit systeem is uitermate handig voor micropayments tot EUR 1,15'.

Deel: ' Opbrengsten genereren via de i-mode telefoon is nu mogelijk '
Lees ook