Stork Group

Naarden, 30 maart 1999

Opdracht Stork voor uitbreiding Amoco Piekgas Installatie

Amoco Netherlands B.V., de upstream business unit van BP Amoco in Nederland, heeft Stork Engineers & Contractors opdracht gegeven voor een uitbreiding van de Piekgas Installatie in Alkmaar. Stork zal als hoofdaannemer verantwoordelijk zijn voor de engineering, inkoop en constructie van de bovengrondse installaties en het beheer van het uitbreidingsproject. Met deze opdracht is een bedrag van NLG 80 miljoen (EUR 35 miljoen) gemoeid.

De installatie van BP Amoco (sinds november 1997 in gebruik) kan op dit ogenblik maximaal 20 miljoen m3 gas per dag leveren. Daarmee wordt de Nederlandse distributeur van gas, de Gasunie, bijgestaan bij het opvangen van de extra vraag naar aardgas in het westen van Nederland tijdens koude winterdagen. Het aardgas wordt in het grotendeels uitgeputte Alkmaarveld geïnjecteerd en tijdelijk opgeslagen. Het gas gaat van daaruit via een moderne gasbehandelingsinstallatie op het industrieterrein Boekelermeer in Alkmaar naar het transportnet van de Gasunie.

Gas uit de opslaginstallatie kan binnen 75 minuten na een aanvraag van de Gasunie worden geleverd. Na de genoemde uitbreiding zal de werkcapaciteit 36 miljoen m3 gas per dag bedragen. Hiertoe dienen de zes putten van de installatie tot het aantal van negen te worden uitgebreid. De werkzaamheden beginnen op 1 april a.s. en zullen zijn voltooid in oktober 2000.

BP Amoco is een van de drie grootste geïntegreerde energiebedrijven ter wereld met een aanwezigheid in honderd landen, verspreid over zes continenten. De jaarlijkse bedrijfsinkomsten bedragen USD 108 miljard (EUR 100 miljard). Amoco Netherlands maakt deel uit van het BP Amoco concern en is in Nederland al sinds 1962 werkzaam in de exploratie, productie en opslag van aardolie en aardgas.

Stork Engineers & Contractors is gespecialiseerd in totale projectuitvoering op het gebied van aardgasverwerking en andere up- en downstream activiteiten. Het bedrijf is een werkmaatschappij van de
3.000 medewerkers tellende Stork Engineering Group. In 1998 realiseerde deze groep NLG 650 miljoen (EUR 290 miljoen) omzet van de totale Stork omzet van NLG 5 miljard (EUR 2,3 miljard).

Informatie voor de pers:

BP Amoco, Martin de Koning Tel.: 06 - 55 82 24 09 Stork N.V., Koos Huurdeman Tel.: 035 - 695 75 55

Deel: ' Opdracht Stork voor uitbreiding Amoco Piekgas Installatie '
Lees ook