AutoRai

25-7-2001

Opel Agila krijgt kleur

Opels succesvolle mini-MPV, de Agila, is vanaf heden in een wel heel bijzondere uitvoering leverbaar: de Color Edition, een zeer kleurrijke versie van de in Polen geproduceerde vierdeurs gezinsauto.

De Agila Color Edition is een nieuwe tijdelijke uitvoering van de vierdeurs mini-MPV en leverbaar in twee frisse carrosseriekleuren: Aruba Blue en Magma Red. Hij wordt geleverd met bijpassende blauwe of rode Piazza-bekleding en veiligheidsriemen, pookknop en ventilatieknop die in dezelfde kleur zijn afgewerkt als de carrosserie.

De Color Edition is gebaseerd op de Agila Comfort in combinatie met de populaire 1.2-liter 16V Ecotec-motor. Bovenop de toch al complete standaarduitrusting van de Comfort is de Agila Color Edition uitgerust met sportieve lichtmetalen 6-spaaks wielen, dakreling en een Radio-CD speler. Op de Agila Color Edition is voorts nog een gelimiteerd aantal opties leverbaar zoals een powerpakket, airconditioning, mistlampen voor en een schuif-/kanteldak.
De nieuwe Agila Color Edition is vanaf heden leverbaar en wordt in een gelimiteerde oplage, tot eind dit jaar geproduceerd. Nederland krijgt voorlopig slechts 500 exemplaren van de kleurige Agila.

Met een adviesconsumentenprijs van 11.395 euro (25.111 gulden) betaalt de consument slechts een meerprijs van fl 700,- voor alle extras die de Color Edition biedt ten opzichte van de Comfort 1.2 16V. Bovendien is Agila rijden sinds 1 juli extra aantrekkelijk geworden, omdat alle Agilas nu al voldoen aan de strenge emissie-eisen van 2005. Dat betekent dat Agila-kopers rechtstreeks van de overheid een subsidie van 716 gulden op hun rekening teruggestort krijgen. De Agila is daarmee één van de weinigen in zijn segment die in aanmerking komt voor deze schoon-subsidie.

De Color Edition en de schoon-subsidie zullen zeker helpen het succes van de Agila soort te zetten. Sinds de introductie in juni vorig jaar zijn al ruim 7.000 Agilas in Nederland verkocht waarmee het model onbetwist de meest gekochte mini-MPV is. De meerderheid van de Agila-kopers kiest voor de Comfort-uitvoering en de 1.2-liter 16V Ecotec-motor met 55 kW/75 pk.

Zoekwoorden:

Deel: ' Opel introduceert Agila Color Edition '
Lees ook