Gemeente Borsele

Open atelier en monumentenroute Borsele

In het eerste weekend van juli organiseert de werkgroep Beeldende Kunst van de Culturele Raad Borsele voor de vierde maal de OPEN ATELIERROUTE BORSELE, die jaar voor de eerste keer in combinatie met een MONUMENTENROUTE. Dit cultureel evenement zal plaats vinden op zaterdag 3 en zondag 4 juli aanstaande, op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Tijdens dit weekend kunt u een kijkje nemen in de ateliers van een tiental Borselse kunstenaars en ook een bezoek brengen aan galerie 't Kunstuus te Heinkenszand. De kunstenaars zullen in hun ateliers aanwezig zijn, zodat bezoekers achtergrondinformatie kunnen krijgen over wat ze maken en hoe ze dat doen.

Dit jaar wordt de Open Atelierroute gecombineerd met een route langs meerdere monumenten in de gemeente Borsele. Kunst en monumenten zijn immers prachtig te combineren. De route voert u langs ondermeer monumentaal groen. En omdat het thema van de landelijke monumentendag dit jaar "Monumentaal groen" is, is voor de monumentenroute ook voor dit thema gekozen. Zo kunt u een kijkje nemen bij vliedbergen, kasteelbergen en grenslinden. Maar ook is er een molen, een ruïne, enige kerken en een vaete in de route opgenomen.

In een volgende uitgave van de evenementenpagina zal nog verder op de Open Atelier en Monumentenroute worden ingegaan. Maar mocht nu al meer willen weten, dat kunt u de gratis brochure opvragen met daarin informatie over de deelnemende kunstenaars, een overzicht van de te bezoeken monumenten en een routebeschrijving. Deze brochure kunt u ondermeer verkrijgen in het gemeentehuis, Stenevate 10 te Heinkenszand. Hier kunt u deze ook telefonisch opvragen bij de telefoniste van het gemeentehuis, telefoonnummer 0113-561730.

Zoekwoorden:

Deel: ' Open atelier en monumentenroute Borsele '
Lees ook