Gemeente Zoetermeer

Open avonden wijktuinen goed bezocht!

Verschillende wijktuinen in Zoetermeer vierden afgelopen woensdagavond 25 augustus het oogstfeest. Tijdens de druk bezochte open avond was er vooral veel animo van wijkbewoners die geen kinderen met een schooltuin hebben. Deze bewoners wilden wel eens een kijkje nemen bij de wijktuinen en meer horen over de verschillende activiteiten.

Een activiteit die veel bezoekers trok was de verkoop van pompoenen en sierfruit. Steeds meer mensen leggen pompoenen niet alleen voor de sier neer, maar maken er ook heerlijke gerechten van. Eveneens bestond er veel belangstelling voor de kruidentuin. In alle wijktuinen kunnen gratis kruiden worden geplukt tijdens de openingstijden. Kinderactiviteiten waren onder andere bloemenslingers maken van eigen gekweekte afrikanen en broodjes bakken op de barbecue. Ook kon het gewicht van een pompoen worden geraden. In de wijktuin aan de Spectrumsingel woog deze maar liefst 13,5 kilo. Eén meisje raadde het juiste gewicht. Zij ging nog diezelfde avond met de pompoen naar huis.

Wijktuinen
Wilt u ook eens een kijkje nemen bij een wijktuin bij u in de buurt? U kunt dit nog doen tot 8 oktober aanstaande. Daarna gaan de tuinen dicht en worden ze pas weer in april geopend. Voor openingstijden en informatie over de wijktuinen kunt u bellen naar het Natuur- en Milieueducatie (NME)team, telefoon (079) 346 9534. U kunt ook contact opnemen met 'De Soete Aarde', centrum voor natuur en milieu', telefoonnummer (079) 346 9012. Dit centrum is geopend van dinsdag t/m vrijdag tussen 12.00 en 17.00 uur.

Gemeente Zoetermeer © september 1999

Zoekwoorden:

Deel: ' Open avonden wijktuinen Zoetermeer goed bezocht '
Lees ook