Gemeente Alkmaar


29 mei 2002

Open dag 750 jaar op 22 juni 2002

Op 22 juni a.s. van 12.00 tot 16.00 uur organiseert de gemeente Alkmaar op het Canadaplein een open dag over 750 jaar Alkmaar. Tijdens de open dag kunnen bezoekers langs informatiekramen lopen van organisaties die in 2004 iets organiseren. Ook kan worden gestemd over welk evenement door de gemeente ondersteund zou moeten worden.

De afgelopen maanden is (onder andere via de stadsconferentie maar ook `gewoon' via de telefoon en de e-mail) bij de gemeente een grote hoeveelheid ideeën en tips binnengekomen voor het feestjaar 2004. Nadat experts een eerste selectie hebben gemaakt (op basis van de criteria `voor en door Alkmaarders', `te vieren in de wijken', `stadsgevoel oproepend' `voor jong en oud', `een blijvende herinnering' en `bruisende stad'), is de beurt weer aan de Alkmaarder. Welke evenementen moeten zeker doorgaan en daarom worden gesubsidieerd door de gemeente? Door middel van een speciaal stembord kunnen mensen hun stem uitbrengen.

Voorproefje
Maar naast stemmen is er nog veel meer te beleven op 22 juni a.s. Zo is onder andere de Stichting Actiev aanwezig met een keur aan Alkmaarse artiesten, de kunstenaar Kees Bolten met een kunstproject en staat de Brandweer er met een grote kraanwagen. In een kraam geven deze en nog een aantal andere organisaties alvast een voorproefje op het 750 jaar-feest. Ook wordt op de open dag het logo voor 750 jaar stad bekend gemaakt.

Deel: ' Open dag 750 jaar Alkmaar '
Lees ook