Ingezonden persbericht

Persbericht

Kom maar eens kijken in de abdij van berne

Op zaterdag 1 juni aanstaande van 10.00 tot 17.00 uur houdt een van de oudste geloofsgemeenschappen van Nederland in Heeswijk-Dinther een open dag onder het thema `Kom maar eens kijken´. Op deze dag kunnen bezoekers een kijkje nemen in de abdij van Berne, de drukkerij en het Abdijhuis. Ook is er een uitgebreide infomarkt en geven plaatselijke verenigingen acte de présence. De toegang is gratis.

Een eeuwenoude abdij
Tijdens de open dag is het grootste gedeelte van de Abdij open voor publiek. In de Bernekringzaal is doorlopend een videoprogramma te zien, met ondermeer een promotiefilm van de Abdij en ´De Wandeling´ van Omroep Brabant. Verder vindt hier om 12.30 en 15.30 uur een lezing plaats over de geschiedenis van de abdij. In de refter zullen diverse organisaties zich presenteren, waaronder de priorijen Essenburgh en Mariëngaard.

Abdijhuis
Het oude Abdijhuis doet tegenwoordig dienst als conferentie- en bezinningscentrum. s´Morgens en ´s middags wordt hier een lezing over St. Augustinus gehouden.

Drukkerij
Tijdens de open dag is in de drukkerij van de abdij het productieproces te zien van het weekblad `De zondag vieren´. Daarnaast zal een kleurenposter worden gedrukt van een icoon van de heer Hüsstege. Bezoekers kunnen deze poster meenemen.

Infomarkt
Op de gezellige infomarkt kunnen bezoekers kennismaken met onder andere KBS, de gemeenschap van Berne, Abdij Mariënweerd, Missie procuur, Vrienden van Bandra East, de Wereldwinkel, Kasteel Heeswijk, Gallery Interart en de Museumboerderij.

Muziek
De open dag wordt opgeluisterd met optredens van de gilden van Heeswijk en Dinther, de fanfare St. Willibrord en de harmonie St. Servaes.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer J. van de Laar o.praem, prior van de Abdij van Berne. Tel. 0413- 299299

Deel: ' Open dag abdij van Berne '
Lees ook