Gemeente Amersfoort


8 september 1999

Rondkijken op begraafplaats Rusthof, open dag 25 september

Op zaterdag 25 september kan iedereen eens een kijkje nemen op Begraafplaats Rusthof. U kunt zich informeren over alles wat met begraven te maken heeft, maar ook kennismaken met de natuur en cultuur op deze begraafplaats midden in het bos.

Het lijkt misschien een beetje vreemd: een Open Dag van een begraafplaats. Maar omgaan met de dood komt meer en meer uit de taboesfeer. Het wordt steeds gewoner om na te denken en open te praten over begraven, cremeren en de uitvaart. In dat licht is de Open dag van Rusthof niet zo vreemd. Bovendien heeft de begraafplaats nog veel meer te bieden.

Monumenten, flora en fauna
Tijdens de open dag kunt u verschillende rondleidingen maken onder deskundige begeleiding. Er is een tocht langs bijzondere grafmonumenten, een rondleiding die de vele vogels laat zien die op Rusthof voorkomen en een derde wandeling voert u langs de oude indrukwekkende bomen en diverse planten op het terrein. Alle rondleidingen worden meerdere keren uitgevoerd.

Informatiemarkt op het voorplein
Informatie over alles wat met begraven en cremeren te maken heeft, vindt u bij de verschillende stands op het voorplein. Daarnaast is er een notaris aanwezig die u alles kan vertellen over erfrecht en testamenten. Een boekhandel toont boeken over rouwverwerking en Rusthof zelf heeft een stand met informatie over het nieuw te bouwen crematorium. In de aula wordt gezongen en harp gespeeld en er zijn lekkere hapjes en drankjes.

De Open dag van begraafplaats Rusthof vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur aan de Dodeweg 31 te Leusden. Ook de RK Begraafplaats aan de Utrechtseweg 28 is 25 september geopend.

Deel: ' Open dag begraafplaats Rusthof Amersfoort '
Lees ook