Kom een kijkje nemen in de hersenen


Open Dag bij Brainclinics Nijmegen: 14 april 2012

NIJMEGEN, 20120316 -- Vanwege het grote succes van voorgaande jaren, organiseert Brainclinics ook in 2012 weer een open dag. U bent van harte uitgenodigd om te zien hoe hersengolven eruit zien (Neurofeedback), hoe magnetische hersenstimulatie (rTMS) in z’n werk gaat en om een kijkje te nemen in ons onderzoekslab. Ook kunt u bij Brainclinics terecht voor informatie over reguliere eerstelijns psychologische hulpverlening, EMDR of SOVA training. Op zaterdag 14 april 2012 is iedereen van harte welkom op de Bijleveldsingel 34 te Nijmegen van 13.00 uur tot 17.00 uur!

Magnetische hersenstimulatie bij depressie
Repetitive Transcranial Magnetic Stimulation (rTMS) ofwel herhaalde magnetische hersenstimulatie wordt gebruikt bij de behandeling van depressie. Bij depressie is bekend dat bepaalde delen van de hersenen onder- of overactiviteit vertonen. Door middel van een pulserend magnetisch veld worden specifieke delen van de hersenen gestimuleerd met als doel de doorbloeding en elektrische activiteit toe of af te laten nemen. Onze recente onderzoeks­resultaten laten zien dat 78% van de cliënten goed op deze behandeling reageren na ongeveer 20 sessies.

Neurofeedback bij ADHD/ADD en slaapproblemen
Neurofeedback is een methode waarbij een beloning (positieve feedback) wordt gegeven op gewenste hersenactiviteit. De hersenen worden op deze manier geleerd bepaalde hersengolven wel of niet te produceren (conditionerings­proces). Aandoeningen zoals ADHD/ADD en slaapproblemen, kunnen op deze manier worden behandeld zonder medicatie. Daarbij wordt een blijvend langetermijneffect bereikt en kan in sommige gevallen medicatie zoals Ritalin zelfs worden afgebouwd. Afgelopen jaar zijn meerdere wetenschappelijke onderzoeken op dit gebied gepubliceerd waaruit een effectiviteit van 76% bij de behandeling van ADHD naar voren komt.

Eerstelijns hulpverlening
Naast behandelingen met bovenstaande technieken bieden wij zowel kinderen als volwassenen kortdurende psychologische behandelingen aan in de eerste lijn. Als u of uw kind psychische problemen ervaart en u komt er zelf op dit moment niet uit, dan kunt u bij ons terecht. Denk aan angstklachten, traumatische gebeurtenissen, onzekerheid, problemen in de omgang met anderen, overspannenheid of aanpassingsproblemen door een veranderende situatie. Door middel van cognitieve gedragstherapie, EMDR en SOVA training pakken we samen met u en/of uw kind het probleem concreet aan en bekijken we hoe u weer verder op weg geholpen kunt worden.

Toegepast hersenonderzoek
Om onze innovatieve behandelingen verder te ontwikkelen, publiceren we regelmatig wetenschappelijke studies. Met behulp van het toegepast hersenonderzoek kunnen we enorm veel informatie verzamelen en analyseren. Hierdoor leveren we actief een bijdrage aan het wetenschappelijk onderzoek. Sinds januari 2009 is Brainclinics gestart met een groot internationaal depressie en ADHD onderzoek: iSPOT. Kijk voor meer informatie op onze website www.brainclinics.com. Voor een uitgebreid overzicht van onze onderzoeken kijk ook op onze website onder ‘Publicaties’.

Kom op 14 april zelf ervaren hoe je Pacman met je gedachten kan besturen, hoe het is om middels magnetische hersenstimulatie een duim te zien bewegen of hoe jouw hersenactiviteit er uitziet! Voor meer informatie zie: www.brainclinics.com/open-dag


Deel: ' Open Dag bij Brainclinics Nijmegen op 14 april 2012 '
Lees ook