Gemeente Amersfoort


26 augustus 1999

Open dag Brandweer, Ambulancedienst en Politie

Zaterdag 4 september bruist het van de activiteiten in en rondom sporthal Zielhorst. Brandweer, Ambulancedienst en Politie laten samen met de gemeente Amersfoort zien wanneer en hoe zij samenwerken. Om 10.00 opent loco-burgemeester T. de Man de dag. Tot 16.00 uur zijn jong en oud van harte welkom.

Er is van alles te doen. Zo gaat een duikploeg te water, ziet u hoe een slachtoffer uit een wrak wordt bevrijd, vliegt de vlam in de pan en geeft de hondenbrigade demonstraties. Ook zijn er diverse voorlichtingswagens en kunt u een kijkje nemen in een compleet noodhospitaal. In de sporthal presenteren zich organisaties als Rode Kruis, Veilig Verkeer Nederland, Slachtofferhulp, Dierenambulance, Brandwondenstichting, Brandweermuseum en IDG Presto. De Gemeente Amersfoort geeft onder andere informatie over hoe u als inwoner van Amersfoort kunt samenwerken met andere instellingen en organisaties, of gewoon met mensen uit uw buurt, aan een schone, veilige en gezellige stad. U kunt ook een rondrit maken in een Oldtimer, een bijzondere foto laten maken of meedoen aan allerlei spelletjes ('wel eens een brandweerman natgegooid?').

Omleiding
In verband met deze open dag worden de doorgang naar de Hobostraat en de brug naar de Berninistraat en het Marcel Breuererf op deze dag afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Bewoners van de flats aan de Hobostraat kunnen er wel gewoon door. Zij krijgen van tevoren een ontheffing.

Parkeren
De organisatie verwacht veel bezoekers. Het beste is het om niet met de auto te komen. Komt u wel met de auto, dan wordt u verwezen naar parkeerterreinen nabij Station Schothorst op de Hoef. Fietsers kunnen terecht in de grote fietsenstalling van 't Hooghe landt college.

Demonstratie-tijden
Op onderstaand schema ziet u de tijden van de diverse demonstraties. De tijden zijn onder voorbehoud. Veranderingen worden bij de plaats van de demonstraties aangegeven.

l-1-2 Hulpverlening
10.15 uur
12.30 uur
14.30 uur

Kleine Blusmiddelen
11.15 uur
13.30 uur
15.30 uur

Duiken
11.00 uur
13.00 uur
15.00 uur

Hondenbrigade
10.15 uur
12.30 uur
13.45 uur
15.00 uur

Deel: ' Open dag Brandweer, Ambulancedienst en Politie Amersfoort '
Lees ook