Gemeente Smallingerland

15 september: Open Dag Brandweer Smallingerland (10-9-01)

Aanstaande zaterdag is het weer zover. Bij de brandweerkazerne aan de Loswal staan s middags tussen 13.00 en 17.00 uur de deuren open voor de jaarlijkse open dag. Niet alleen de brandweer laat zien wat ze kan; ook de ambulancedienst (Kijlstra Ambulancevervoer) en de politie van het district Drachten geven acte de présence.

Natuurlijk zijn er weer veel demonstraties; de politie laat het werken met politiehonden zien en de brandweer laat zien hoe de zogenaamde chemiepakken (bij lekkages van gevaarlijke stoffen) ingezet worden.

Bezoekers kunnen ook zelf het nodige ervaren tijdens de open dag: hoe is het eigenlijk om door een met rook gevulde ruimte te lopen? Bezoekers kunnen het meemaken in het rookhuis.
Hoe kan men uit de autogordels komen als de auto over de kop is gegaan en de bestuurder ondersteboven ligt? Ook dat kunnen bezoekers nu eens zelf ervaren.
Meerijden met een hulpverleningsvoertuig is ook één van de mogelijkheden.
Voor de kinderen zijn er natuurlijk veel waterspelletjes.

Informatie over brand- en inbraakpreventie is te verkrijgen bij de verschillende stands. Ook de brandwondenstichting is aanwezig tijdens de open dag. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. De opbrengst komt ten goede aan de brandwondenstichting.

Deel: ' Open dag brandweer gemeente Smallingerland '
Lees ook