Gemeente Amersfoort


Items 14 juli 1999

Veel spektakel tijdens de open dag van de Brandweer, Politie en Ambulancedienst op zaterdag 4 september.

Gillende sirenes, zwaailichten, brandweerauto's, hoogwerkers, ambulances en politievoertuigen, het zal allemaal te horen en zien zijn tijdens de open dag van de Brandweer, Politie en Ambulancedienst. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Amersfoort op zaterdag 4 september. Daarnaast presenteren zich hier organisaties als Rode Kruis, Veilig Verkeer Nederland en de Brandwondenstichting. De activiteiten vinden plaats in en rondom sporthal Zielhorst.

Samenwerking
Dat de hulpverleningsdiensten zelfstandig hun werk verrichten als het gaat om het blussen van branden, handhaven van de openbare orde en vervoer van slachtoffers weet u waarschijnlijk wel. Wat misschien minder bekend is, is de samenwerking van deze hulpverleningsdiensten. Vooral als het gaat om ernstige ongevallen of ongevallen waarbij meerdere slachtoffers zijn betrokken of bij (dreigende) rampen. Maar ook als het gaat om 'het voorkomen van' werken brandweer, politie, ambulancedienst en ook de gemeente nauw samen. Voor wat betreft de samenwerking met de gemeente en de politie zijn de projecten als 'veilig ondernemen', De Buurt, ons huis, of 'veilig uitgaan' hier een goed voorbeeld van.

Veel activiteiten
Tijdens deze open dag kunt u een groot aantal activiteiten verwachten. Zo gaat onder meer een duikploeg te water, ziet u hoe een slachtoffer uit een wrak wordt bevrijd, vliegt de vlam in de pan en geeft de hondenbrigade diverse demonstraties. Ook zijn er diverse voorlichtingswagens en kunt u een kijkje nemen in een compleet ingericht noodhospitaal. In de sporthal zelf kunt u diverse stands bezoeken van onder meer de Brandwondenstichting, Dierenambulance, Rode Kruis, Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Amersfoort.

Voor jong en oud
De jeugdigen onder het publiek krijgen misschien wel de kans om een brandweerman nat te gooien, of op een heuse politiemotor te mogen zitten. Ook kunnen ze meedoen aan allerlei leuke spelletjes. Kortom: iedereen van jong tot oud is op 4 september tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom om een kijkje te nemen in de keuken van de hulpverleningsdiensten in Amersfoort.

Samen in plaats van apart
Regelmatig, soms elk jaar, organiseren de verschillende hulpverleningsdiensten open dagen. Door de nauwe samenwerking is het idee ontstaan om dit jaar één open dag op een centrale locatie te organiseren.

In de Stadsberichten en via de andere media volgt -direct na de vakantieperiode- meer informatie.

Deel: ' Open dag Brandweer, Politie en Ambulancedienst Amersfoort '
Lees ook