Gemeente Amsterdam


---

Open dag clipper Stad Amsterdam

Na ruim een half jaar komt de Clipper Stad Amsterdam terug in haar thuishaven Amsterdam. Om dit te vieren wordt het schip opengesteld voor het publiek. Op 2 juni is de Clipper voor iedereen bovendeks te bezichtigen tussen 11.00 en 17.00 uur. Het schip ligt dan afgemeerd op haar vaste ligplaats op de kop van het Java-eiland. Bezichtiging is uiteraard gratis.

Op 1 juni keert de Clipper Stad Amsterdam terug in Nederlandse wateren om acte de présence te geven bij de nationale Vlaggetjesdag. Het schip heeft de laatste zes maanden gezeild naar Las Palmas, het Caribisch gebied en via de Middellandse Zee terug naar Nederland. In maart heeft het schip de haven van Cannes opgeluisterd tijdens de MIPIM, de wereldwijd vermaarde vastgoedbeurs. Op de Clipper kon de internationale vastgoedwereld kennismaken met vertegenwoordigers van de gemeente Amsterdam en het Amsterdamse bedrijfsleven.

De Clipper is gebouwd op initiatief van de gemeente Amsterdam en Randstad Holding nv. Na haar doop op 1 juni 2000 maakte het schip vele mooie reizen. Een van deze reizen was de tweede etappe van de internationale Cutty Sark Tall Ships' Races 2001 van Bergen in Noorwegen naar het Deense Esbjerg, waarbij snelheden van ruim 14 knopen per uur zijn gehaald. Het leverde de Clipper de eerste prijs in de race op. Tijdens SAIL 2000 in Amsterdam voer de Stad Amsterdam trots als vlaggenschip voorop in de Parade of Sail. Een ander hoogtepunt in haar geschiedenis was het bezoek van Jimmy Carter, oud-president van de Verenigde Staten, in 2001 in Boston, tijdens een reis langs de Oostkust van de Verenigde Staten.

Amsterdam, 27 mei 2002 Marleen Nieuwenhuis

^


-

© gemeente Amsterdam - 27-05-2002

Deel: ' Open dag clipper Stad Amsterdam '
Lees ook