ENECO

31 mei 1999

5 JUNI, OPEN DAG DUURZAME ENERGIE.

Duurzame energie moet vanzelfsprekend worden! Met dat doel voor ogen zet de duurzame energiewereld op 5 juni in Nederland haar deuren wijd open tijdens de eerste Open Dag Duurzame Energie. In Zuid-Holland vinden zo’n tien activiteiten plaats. Daarbij kan het publiek kennis maken met een windpark, een zonne-energiecentrale, met zonneboilers, een fietstocht maken langs allerlei duurzame energie locaties in de regio Den Haag etc.

Het startschot voor de opendag in Zuid-Holland vindt plaats in het Bouwcentrum, Schiekade 830 in Rotterdam. Om 11.00 uur zal de provinciale gedeputeerde, de heer D.C. Dekker, voor de ENECO-stand het (duurzame) startsignaal geven. In het Bouwcentrum geven 119 exposanten een overzicht van allerlei producten op het gebied van duurzame energie en duurzaam bouwen. Het Bouwcentrum is gratis toegankelijk en open tot 16.00 uur.

In Den Haag en de omgeving vindt een fietstocht plaats langs diverse locaties waar duurzame energie wordt opgewekt. Deze tocht wordt afgesloten bij ENECO in het Laakhavengebied, waar de deelnemers uitleg krijgen bij de zonne-energiecentrale op het gebouw.

In Middelharnis stelt ENECO het windpark Van Palland open voor belangstellenden.

Alle bezoekers aan de Open Dag kunnen meedoen aan een prijsvraag over duurzame energie. Het prijzen pakket bestaat uit louter duurzame prijzen, zoals een weekend in het Duurzame Vakantiepark de Groen Leguaan.

Meer informatie over de diverse activiteiten die plaatsvinden tijdens de Open Dag Duurzame Energie is te verkrijgen bij de informatielijn Duurzame Energie, tel. 0900-9892.

Deel: ' Open dag duurzame energie in Zuid-Holland '
Lees ook