FC Groningen

Open Dag weer een daverend succes

Datum: 12-08-2001 Tijd: 10:44

Met tussen de zestien- en zeventienduizend bezoekers, prima weer en volop activiteiten mag de Open Dag van afgelopen zaterdag met recht een daverend succes worden genoemd. Ook de spelers waren diep onder de indruk van de massale aandacht die zij van zoveel supporters kregen. "Jullie zijn het beste publiek van Nederland," riep onder anderen Dejan Curovic, terwijl honderden kelen zijn naam scandeerden.

Vanaf 12 uur, toen de hekken opengingen, totdat ze gesloten werden om 5 uur, bevonden zich grote massa's FC-supporters op het plein en de velden rond het Oosterpark. De nieuwe activiteiten trokken stuk voor stuk enorme belangstelling. Veel kinderen maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid om met hun idolen een partijtje voetbal te spelen. Tattooshop Da Tonk had het van begin tot eind druk met het zetten van FC Groningen tatoeages. Ook bij Euro Kart Racing, dat aanwezig was met een kartsimulator, en bij de T-made Internetbus, was het voortdurend druk. Aan de stadionspeurtocht, ook dit jaar nieuw op het programma, deden meer dan tweehonderd kinderen mee.

Vogeltje
De traditionele onderdelen waren niet minder populair. Vele honderden supporters lieten zich door een professionele fotograaf vereeuwigen met hun favoriete FC-speler(s). Niet geheel onverwacht was Arjen Robben de meestgevraagde selectiespeler. Bijna 250 keer mocht hij poseren met een of meerdere supporters aan zijn zijde. Aanvoerder Roy Beukenkamp kwam op dat gebied op de tweede plaats: hij mocht 107 keer 'lachen naar het vogeltje'.
Hoewel opnieuw zo'n 150 mensen twee pogingen waagden om van 35 meter een bal in het dak van een auto te schieten, ging ook nu de hoofdprijs (een Opel Corsa) er niet uit. De hoofdprijs bij Spijkerhard Schieten was voor een deelnemer die de bal met een snelheid van 109 kilometer per uur tegen de netten joeg.

Goeie mensen
De doorlopende drukte op het hele terrein deed de organisatie besluiten om spelers en trainers niet één, maar twee keer op het podium te presenteren. Aan het begin van de middag was het stadionspeaker Jan Wildeman die de selectie op het RTV Noord Podium aan het publiek voorstelde. Vlak voor het sluiten van de markt werd iedereen nogmaals persoonlijk toegejuicht door de duizenden aanwezigen bij het veel grotere en professionelere Fair Play Podium. "Jullie zijn niet alleen de beste supporters, maar ook nog eens hele goeie mensen," riep Roy Beukenkamp, die op veel medeleven had mogen rekenen in verband met zijn dochter, die een virusinfectie aan haar oog heeft. De gratis attributen vonden gretig aftrek. Na de eerste uren waren al 7500 elftalposters uitgedeeld. Een uur voordat de hekken zouden sluiten, waren er 1500 suikerspinnen verdeeld. De gratis Extran was niet aan te voeren, maar ook de 'normale' catering had een voortreffelijke dag. En dat gold zeker voor de merchandise-kraam, want vele thuis- en uittenues van de FC wisselden zaterdag van eigenaar. Als het succes van de Open Dag een voorteken is voor het komende seizoen, dan staat FC Groningen nog veel moois te wachten.

Later deze week volgt op deze site een exclusieve fotoreportage van de Open Dag en een overzicht van alle prijswinnaars van de speurtocht, de Shoot Out Bokaal, Spijkerhard Schieten en de Voetbalkenners.nl-quiz.

Bron: Internetredactie FC Groningen

Deel: ' Open dag FC Groningen wederom groot succes '
Lees ook