Fontys


woensdag 26 februari 2003

Open dag Fontys PABO 's-Hertogenbosch

Fontys PABO 's-Hertogenbosch organiseert op vrijdag 14 maart een open dag. Tussen 12.30 en 15.00 uur zijn geïnteresseerden in de lerarenopleiding voor het basisonderwijs van harte welkom aan de Frans Fransenstraat 15. Dit jaar is er extra aandacht voor de nieuwe specialisatie `tiener'.

Naast een duale opleiding biedt Fontys PABO 's-Hertogenbosch de volgende opleidingstrajecten aan: een vierjarige voltijdopleiding, verkorte opleidingen en een zij-instroomopleiding. In de duale opleiding wordt vanaf het eerste lesjaar het werken in het basisonderwijs gecombineerd met leren. Anders dan bij de zij-instroomvorm is deze duale variant toegankelijk voor mensen die alleen mbo 4 hebben afgerond.

De Lerarenopleiding Basisonderwijs is breed van opbouw omdat de leerkrachten straks op de basisschool alle vakken moeten kunnen geven die daar in het programma zijn opgenomen. Tijdens de studie aan de PABO wordt zowel ingespeeld op het leeraspect, als op het sociale aspect waar de toekomstige leerkrachten mee te maken krijgen.

Specialisatie
Nieuw is de specialisatie `tiener'. Hierbij is het mogelijk tijdens het derde en vierde jaar te kiezen voor het lesgeven in het voortgezet onderwijs. Deze specialisatie loopt naast de keuze voor het lesgeven in het basisonderwijs. Bij de keuze voor het voortgezet onderwijs worden de volgende vakken aangeboden: Engels, Nederlands, Biologie, Aardrijkskunde of Geschiedenis. Door hun PABO-studie nog een jaar te verlengen, kunnen studenten na dit traject twee bevoegdheden tot lesgeven behalen.

Bezoekers van de open dag worden rondgeleid en zien tal van vakdemonstraties van onder andere Muziek en Drama, Talen en Mens en Natuuronderwijs. Docenten, studenten en medewerkers geven informatie over de verschillende vakgebieden op de PABO, de relatie met de basisschool en het beroepsprofiel van de leerkracht in het basisonderwijs. Er is ook informatie verkrijgbaar over stages en de mogelijkheid om in het buitenland te studeren.

Deel: ' Open dag Fontys PABO 's-Hertogenbosch '
Lees ook