Provincie Drenthe

Open dag Geodesie op provinciehuis Landmeten is meer dan een kijker en roodwitte stokken

Assen, 3 juni 2002
Persberichtnummer 02-058Op woensdag 5 juni houdt de sectie Geodesie en Vastgoed van de provincie Drenthe een open dag op het provinciehuis. Van 12.00 tot 17.00 uur kunnen vooral potentiële studenten geodesie kennismaken met de modernste technieken die landmeters tegenwoordig gebruiken.

Het vakgebied Geodesie heeft de laatste jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Op de open dag zijn demonstraties te zien van satellietapparatuur (GPS), zelfregistrerende theodolieten (hoekmeetinstrumenten) en waterpassen met behulp van een barcode. Met de meetresultaten worden tegenwoordig digitale kaarten gemaakt die veel meer mogelijkheden hebben dan de traditionele kaart die met inktpen en liniaal werd vervaardigd. De digitale kaarten zijn gekoppeld aan administratieve bestanden en foto's.

Een ieder die zich interesseert voor geodesie is woensdagmiddag welkom op het provinciehuis. Zij kunnen onder andere zelf positie bepalen met behulp van een Global Positioning System (GPS) of hun eigen kadastrale gegevens opvragenVoor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl

Deel: ' Open dag Geodesie op provinciehuis Drenthe '
Lees ook