Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Open dag in studio globo - 08.06.2002
Brugge, 7/6/2002
Op zaterdag 8 juni 2002 organiseren Alians en Kinderwereldatelier een OPEN DAG in hun inleefateliers, gelijktijdig in Antwerpen, Genk, Gent en Roeselare.
Buurtbewoners, verenigingen, onderwijsmensen, kinderen en ouders, sympathisanten, kunnen in de inleefateliers een wereld van verschil in hun eigen stad zien. Alians en Kinderwereldatelier tonen hoe reeds 15 jaar kinderen worden ondergedompeld in het leven in verschillende culturen: Congo, Peru, Guatemala, India, de Filipijnen en op het Dak van onze eigen samenleving.

In Roeselare kan het publiek vanaf 14u het India-atelier bezoeken. Er is een zoektocht voor kinderen en rondleidingen. Leerkrachten, ouders en alle geïnteresseerden krijgen informatie over het educatieve aanbod.

Er wordt i.s.m. diverse derdewereldorganisaties en het PEC ook een aantrekkelijk randprogramma voorzien:
buitenanimatie met Wereldwinkelbar en hapjes, optredens van Batidah en Weasel, tentoonstelling feesten met de buren, verhalenzaal, kinderwerkwinkels, toneel Rama en Sita door de 6de klas van de Burgerschool, cyberlinks met India en de andere afdelingen

In het partnerparcours stellen de samenwerkende organisaties zich voor: het West-Vlaams NGO-overleg (11.11.11, Broederlijk Delen, Oxfam Wereldwinkels, Vredeseilanden en Wereldsolidariteit) en de Provincie West-Vlaanderen (PEC, Kleur Bekennen en documentatiecentrum PDIO). Het Provinciaal Educatief Centrum stelt ter gelegenheid van de Open Dag ook zijn deuren open.

Om 16u30 wordt dan de nieuwe organisatie Studio Globo boven de doopvont gehouden. Het logo wordt onthuld en we vieren dit o.a. met Dirk De fauw, gedeputeerde voor het Noord-Zuidbeleid van de provincie West-Vlaanderen en met alle aanwezigen. Ook de 2 gloednieuwe brochures: voorstelling Studio Globo en de visiebrochure Voorbij De Kleuren, mondiaal en intercultureel leren in het basisonderwijs, zijn dan ter beschikking.

De Open Dag wordt georganiseerd i.s.m. het NGO-overleg W.-Vl. en de Provincie West-Vlaanderen.

De inkom is gratis.

Meer info en het volledige programma op: 051-22 11 03 of roeselare@studioglobo.be of op de website: https://www.studioglobo.be

Zoekwoorden:

Deel: ' Open dag in studio globo in Brugge '
Lees ook