Universiteit van Amsterdam


Open dag met topfysici
Dinsdag 14 mei 2002, 10:00 - 18:00 uur
Op dinsdag 14 mei zet de afdeling Natuur- en sterrenkunde van de Universiteit van Amsterdam op de nieuwe locatie aan de Wibautstraat haar deuren wijd open. Vijf toonaangevende onderzoekers verzorgen lezingen over onderwerpen in de frontlinie van hun specialismen. Daarnaast is er onder meer een fysica-markt en worden er demonstraties gegeven.

Ed van den Heuvel spreekt in zijn lezing over Gamma-flitsen, de krachtigste explosies in het heelal sinds de oerknal, Robbert Dijkgraaf vertelt over Snaren, zwarte gaten en extra dimensies, Frank Linde houdt een lezing met als titel Zwaar, zwaarder, zwaarst: het Higgs-deeltje, Mark Golden vertelt over Kinky superconductors, magnetic fridges and atom chips: a day in the life of the Van der Waals-Zeeman Institute en Nobelprijswinnaar natuurkunde Tini Veltman behandelt de vraag: Moeten scholieren aangemoedigd worden om natuurkunde te gaan studeren?

Fysica-markt

Tijdens de lunch is er de mogelijkheid om de fysica-markt te bezoeken. De fysici van de UvA presenteren daar hun projecten voor scholieren en docenten uit het voortgezet onderwijs. Scholieren kunnen bijvoorbeeld hulp krijgen bij profielwerkstukken en deelnemen aan masterclasses. Voor docenten maken stagemogelijkheden en mastercourses deel uit van het aanbod. Op de markt is er tevens gelegenheid om de mogelijkheid van een college op school, verzorgd door een UvA-docent, te bespreken. Daarnaast worden er een aantal actuele en spectaculaire demonstraties gegeven.

Viva Fysica! staat in het teken van een persoonlijke ontmoeting met de fysica en natuur- en sterrenkundigen van de UvA. Iedereen met belangstelling voor actuele ontwikkelingen in de natuur- en sterrenkunde is van harte welkom.
Meer informatie: afdeling communicatie FNWI, Mariska Enneking, telefoon: 020-525 6946, e-mail: enneking@science.uva.nl. Robbert Dijkgraaf

LocatieWibautstraat 3
Amsterdam.
VerwijzingenViva Fysica!
enneking@science.uva.nl
Bron: FNWI

Deel: ' Open dag met topfysici aan universiteit van Amsterdam '
Lees ook