1 oktober 1999

KOOLMEES, BODEMDIER EN KOEKOEKSBLOEM: OPEN DAG BIJ NIOO IN HETEREN

HETEREN (Gld.)- Hoe veroveren planten een eiland na een vulkaan-uitbarsting? Waarom geef je trekvogels een ring? Hoe ziet een schimmel of een aaltje eruit onder de microscoop? Zaterdagmiddag 9 oktober 1999 is iedereen van 12.00-17.00 uur welkom voor de antwoorden en meer op het Nederlands Instituut voor Oecologisch Onderzoek (NIOO). Het instituut onderzoekt de (relaties in de) natuur en is te vinden in Heteren, tussen Arnhem en Wageningen.

In het hele land valt er wat te beleven tijdens de Wetenschap & Techniekweek van 9 tot en met 17 oktober. De open dag van het NIOO is één van de eerste activiteiten. De onderzoekers zullen laten zien met welke vragen en problemen ze zich bezig houden en hoe ze dat vervolgens oplossen. Iedereen kan een kijkje nemen in de laboratoria, vogelverblijven en kassen en ook zelf proefjes doen. Daarnaast draaien er nog enkele films. Hoe zuur is de grond in uw tuin? Als u wat meeneemt op 9 oktober, dan hoort u ter plekke de uitslag. Bij de presentatie 'DNA binnenstebuiten' leert u van alles over erfelijke eigenschappen. Ook is er een Internetcafé waar via de computer de wereld verkend kan worden, te beginnen bij https://www.nioo.knaw.nl, de NIOO-homepage. Verder heeft de Wetenschap & Techniekweek als thema 'Tijd: van even tot eindeloos'. Bij het NIOO komt u meer te weten over tijd in de natuur. Broedt een koolmees wel op tijd? Hebben aaltjes in de bodem een horloge? En we gaan terug in de tijd voor de geschiedenis van de paardebloem sinds de laatste ijstijd. Voor de grote en kleine bezoekers ligt alvast een klein aandenken aan deze middag klaar.

NIOO Centrum voor Terrestrische Oecologie (CTO) Boterhoeksestraat 22, 6666 GA Heteren tel. 026-4791111 Zaterdag 9 oktober 1999 12.00 - 17.00 uur

Vanaf station Arnhem rijdt buslijn 6 ieder half uur naar Heteren (halte Nachtegaalstraat) en vanaf Rhenen belbus 537 (halte NIOO). Per auto neemt u afslag Heteren van de A50, richting Heteren rijden en bij de rotonde richting Randwijk: na ongeveer 900 meter ligt het NIOO aan uw rechterhand.

Deel: ' Open dag van Oecologisch Onderzoek bij NIOO in Heteren '
Lees ook