Universiteit van Utrecht


19 augustus 1999

Open dag vijftig plus onderwijs

Van de Griekse oudheid tot de nieuwe eeuw

Op vrijdag 3 september vindt van 14.00 tot 17.00 uur op De Uithof de jaarlijkse open dag van HOVO (Hoger Onderwijs Voor Ouderen) Utrecht plaats. Tijdens deze middag kunnen bezoekers uitgebreid kennis maken met de vele cursusmogelijkheden die het HOVO biedt. Het publiek kan aanschuiven bij verschillende voorbeeldcolleges en docenten en cursisten staan klaar om alle mogelijke vragen te beantwoorden .

Het HOVO Utrecht is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Utrecht, De Universiteit voor Humanistiek, Hogeschool de Horst in Driebergen en de Hogeschool van Utrecht. Het HOVO biedt personen in de leeftijdscategorie vijftigplus de mogelijkheid om op een ontspannen manier kwalitatief hoogstaand onderwijs te volgen. Het cursusaanbod is uiterst gevarieerd zodat cursisten bij het kiezen van een cursus de eigen belangstelling kunnen volgen. Jaarlijks biedt HOVO zo'n 50 cursussen aan waarvan de onderwerpen liggen op het gebied van de (kunst)geschiedenis, letteren, filosofie, godsdienstwetenschappen, architectuur en de sociale wetenschappen. Van evolutie tot stress-hantering, van de Griekse oudheid tot de nieuwe eeuw. De cursusduur varieert van 6 tot 12 weken waarbij er op een vaste dag in de week les wordt gegeven.

Moeten

Het niveau van de HOVO-cursussen is hoog en soms is de leerstof behoorlijk pittig. Dit blijkt voor ouderen geen bezwaar te zijn. Waarschijnlijk omdat het `moeten' ontbreekt: cursisten studeren niet om een hoog cijfer te halen of omdat de werkgever dat wil. HOVO-cursisten leren puur voor hun plezier. De docenten nemen de tijd om de leerstof helder en begrijpelijk uit te leggen en geven aan de cursisten veel ruimte voor eigen inbreng en discussie. Daarnaast speelt het sociale element een belangrijke rol: cursusbezoek vormt menigmaal de start van nieuwe vriendschappen.

Voor het aanvragen van een informatiebrochure kunt u bellen: 030-253
3483.

Vrijdag 3 september 1999, 14.00-17.00 uur

Open dag HOVO Utrecht

F.A.F.C. Wentgebouw, Sorbonnelaan 16, De Uithof, Utrecht

Voorlichter Johan Vlasblom (030) 253 4073 of 253 3550

Laatst gewijzigd: 20 augustus, 1999
Communicatie Service Centrum
Heidelberglaan 8

3584 CS Utrecht
Telefoon (030) 2533550 / 2532572
Mediavragen per Email: UUmedia@csc.usc.uu.nl

Deel: ' Open dag vijftig plus onderwijs Universiteit van Utrecht '
Lees ook