Ingezonden persbericht

Open dagen alle Friese rondvaartboten

20 Friese rondvaartbedrijven in Sneek

SNEEK, 20060208 -- Rondvaartboten veroveren Sneek; meer dan 20 Friese Rondvaartboten op 4 en 5 maart in de Sneeker Grachten. De vereniging van Friese Rondvaart Ondernemers FRO organiseert voor de derde keer in haar 25 jarig bestaan open dagen in Sneek. De FRO vertegenwoordigt alle Friese rondvaartbedrijven en is al meer dan 25 jaar het aanspreekpunt voor gemeentes, provincie en het rijk. Daarnaast is de vereniging ook verantwoordelijk voor een stuk gezamenlijke promotie van de rondvaartbedrijven in Friesland door middel van uitgave van een boekje en het onderhouden van de website www.rondvaartboten.nl.


De FRO onderhoudt goede contacten bij diverse gemeentes en de provincie. Het bestuur heeft regelmatig overleg met wethouders, havenmeesters en andere belangenorganisaties, zoals de koninklijke schippersvereniging Schuttevaer. Ook is de FRO lid van het overlegorgaan Nationaal Park io Alde Feanen.
Momenteel zijn er 20 rondvaartbedrijven lid met in totaal 33 schepen en een totale capaciteit van meer dan 3600 passagiers. Per jaar vervoeren zij zo'n 300.000 passagiers met onder andere dagtochten, bedrijfsuitjes, bruiloften en rondvaarten. Het kleinste schip vaart met maximaal 20 passagiers, het grootste met maximaal 280 passagiers.

Open dagen:
Op 4 en 5 maart liggen de stadgrachten van Sneek vol met circa 20 rondvaartboten. Alle schepen zijn vrijblijvend te bezichtigen en er zullen diverse activiteiten op en rondom de schepen plaatsvinden. Naast de presentatie van de diverse rondvaartbedrijven, vindt u er ook presentaties van oa recreatieschap De Marrekrite en Friesland/Holland. Het geheel wordt opgeluisterd met muziek van shantykoren, dweilorkesten en diverse muzikanten. Het gehele programma staat op www.rondvaartboten.nl
De officiële opening door wethouder J. Bargboer van Sneek vindt plaats op vrijdagmiddag 16.00 uur aan boord van de hekraderboot Frisian Queen bij de Oppenhuizerbrug in Sneek. Na de opening zal er door de voorzitter een cheque namens de FRO aangeboden worden aan de directeur van de Marrekrite, dhr J. van den Berg.

Tijden:
zaterdag 4 maart van 10 tot 18 uur en
zondag 5 maart van 11 tot 17 uur.

Locatie:
Sneek: Oosterkade, Jousterkade, Bothniakade, Koopmansgracht.

Deel: ' Open dagen alle Friese rondvaartboten '
Lees ook