---


---

Open Dagen Luchtmacht goed voor 270.000 bezoekers

06-07-2002

Special: Open Dagen Koninklijke Luchtmacht

De jaarlijkse Open Dagen van de Koninklijke Luchtmacht, die gisteren en vandaag (6 juli) op de vliegbasis Gilze-Rijen werden gehouden, zijn in totaal door 270.000 bezoekers bezocht. Daarvan kwamen er vandaag alleen al 200.000 naar de Brabantse vliegbasis, die onder de naam Één team, Één taak iedereen een blik in de keuken gunde. De dag verliep zonder problemen, al moest menige bezoeker die ondanks het dringende advies van de organisatie om met het openbaar vervoer te reizen toch met de auto kwam, een flinke tijd in de file staan. Maar, was men dan eindelijk op de vliegbasis, dan was het de moeite waard. Het succes van Gilze-Rijen betekent een flinke uitdaging voor de vliegbasis Twenthe waar de luchtmacht in 2003 op 20 en 21 juni haar Open Dagen houdt.

Zoals altijd waren de Open Dagen een belangrijk evenement voor de werving van personeel. Zaterdagmiddag werden onder het goedkeurend oog van Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Dick Berlijn, een F-16-vlucht en een Apache-vlucht verloot onder één van de mensen die interesse in een functie bij de luchtmacht toonden. De bevelhebber zei bij die gelegenheid Het is een belevenis om in een F-16 of Apache mee te vliegen. Wat dat betreft zou ik het zelf ook willen. Na deze woorden maakte hij de winnaars van de meevliegvluchten bekend. Voor de Apache is Herman de Bruin uit Nunspeet de gelukkige en de F-16 vlucht is door Ardiaan Brummelkamp gewonnen.

Een absolute meevaller voor de organisatoren waren de weersomstandigheden. Daar waar de meteorologen vooraf nog vreesden dat het regelmatig zou regenen, hield Pluvius zich in. Op vrijdag vielen er niet meer dan een paar spatten, en zaterdag duurde het tot het eind van de middag voor de eerste druppels vielen.

Het volgende grote evenement van de krijgsmacht zijn de Nationale Vlootdagen van de Koninklijke Marine. Volgende week vrijdag, zaterdag en zondag is iedereen welkom op de vlootbasis in Den Helder. (fotos: Fabienne Bruys)

Ministerie van DefensieDeel: ' Open Dagen Luchtmacht goed voor 270.000 bezoekers '
Lees ook