Provincie Limburg

Zaterdag 20 februari open huis gouvernement


24/99

Maastricht, 17 februari 1999

ZATERDAG 20 FEBRUARI OPEN HUIS GOUVERNEMENT

Het Gouvernement aan de Limburglaan 10 in Maastricht houdt op zaterdag 20 februari aanstaande Open Huis vanwege de verkiezingen van Provinciale Staten op 3 maart 1999. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kunnen belangstellenden binnenlopen om er kennis te maken met het bestuur van hun provincie.

In de centrale hal van het Gouvernement is een tentoonstelling ingericht over het Provinciaal Bestuur. Ook is er een expositie te zien over het thema "Hoe kiezen de (Lim)burgers hun provinciaal bestuur", welke is verluchtigd met cartoons van tekenaar Ru de Vries. Voorts wordt er die dag voortdurend een videopresentatie over het Provinciaal Bestuur van Limburg vertoond. Ook zijn er de hele dag rondleidingen door het Gouvernement door de Gouverneur, Gedeputeerden en Statenleden. En uiteraard zijn de politieke partijen die aan de komende verkiezingen meedoen, present op een informatiemarkt.

Bij de ingang van het Gouvernement staan zaterdag diverse voertuigen die een aantal taken van de provincie illustreren zoals een sneeuw ploeg met zoutstrooier, een inspectiewagen van de wegendienstkring, een bordenwagen en een snuffelauto van de provinciale milieudienst.

Tijdens het Open Huis is er om 13.00 uur een vragenuurtje met de Gouverneur en Gedeputeerde Staten. Bezoekers aan het Gouvernement kunnen dan die vragen kwijt die ze altijd al eens aan een van de bestuurders hadden willen stellen. Omroep Limburg TV maakt er opnamen van die zondag 21 februari worden uitgezonden. Aan het einde van het Open Huis, om 16.00 uur, begint het grote Limburgse lijsttrekkers debat dat eveneens door Omroep Limburg TV wordt georganiseerd en opgenomen. De uitzending van dit politieke programma is te zien op zondag 28 februari.

Tijdens het Open Huis van de Provincie Limburg pendelt een gratis 'stem-bus' tussen 10.00 uur en 17.00 uur tussen station Maastricht en het Gouvernement.

Deel: ' Open Huis Gouvernement Limburg '
Lees ook