Gemeente Den Haag

2003-02-07: Open huis Jeugdraad Duinoord

---

Jeugdraad Duinoord heeft op zaterdag 15 februari, tussen 16.00 en 17.00 uur, open huis in Clubhuis De Duinslag. Zo is te zien wat de Jeugdraad het afgelopen jaar heeft ondernomen en hetgeen op stapel staat voor 2003. Videobeelden geven een impressie van de achterliggende zakgeldacties. Fotos van een avondje snowboarden laten zien dat de serieuze aanpak van de acties worden beloond. Bezoekers met nieuwe ideeën voor de wijk kunnen deze kwijt op de zogenaamde " I want... .

Jeugdraad Duindorp is in september 2001 opgericht en bestaat uit jongeren van 11 tot 18 jaar die willen meedenken over de leefbaarheid in de wijk. Zo worden zakgeldacties georganiseerd, waarbij de leden en andere belangstellenden klussen opknappen tegen een vergoeding van 3,50 per uur. De klussen variëren van het verwijderen van graffiti tot het assisteren bij wijkevenementen.

De Jeugdraad komt maandelijks bij elkaar in clubhuis de Duinslag om te vergaderen en afspraken te maken over nieuwe activiteiten. Zo maakten jongeren zelf een plan voor een voetbalkooi en skatebaan. Jongeren die zich willen inzetten voor de Jeugdraad kunnen dat doen tijens de pen dag of via een mailtje naar steunpuntsamenhang@planet.nl.

Den Haag maak je zelf

De acties van de Jeugdraad passen in de publiekscampagne Den Haag maak je zelf. Deze campagne heeft tot doel iedereen te betrekken bij de leefbaarheid in de wijk. Ook is het de bedoeling om de eigen verantwoordelijkheid van burgers, en in dit geval jongeren, te benadrukken als het gaat om de eigen woonomgeving schoon, heel en veilig te houden.

Jeugdraad Duinoord, een initiatief van Dienst Stadsbeheer en Stichting Welzijn Scheveningen, wordt ondersteund door Stichting BOOG.

7 februari 2003

last update: 11-2-2003 14:43:41 ;pag.: 18516; auteur: 112;cat.:

Deel: ' Open huis Jeugdraad Duinoord Den Haag '
Lees ook