Open Linux Applicaties database voor BSD Unix systemen Amsterdam, 27 september 1999.

Vanaf 27 september 1999 is een database met Linux applicaties, ontwikkeld door SCC Internetworking & Databases, publiek toegankelijk op het internet (https://www.scc.nl/linuxapps/).
De database bevat per Linux applicatie en per BSD variant installatie-instructies voor de applicaties. De database wordt onderhouden door de internetgemeenschap zelf; internetgebruikers kunnen zelf applicaties en/of instructies aan de database toevoegen waardoor de database actueel blijft.

Om de actieve rol van SCC Internetworking & Database binnen de BSD gemeenschap te benadrukken is de Linux application database ontworpen en geïmplementeerd.
Deze bevat installatie-instructies en een rating per BSD variant en per applicatie. De rating en instructies geven een indicatie van de bruikbaarheid en de stabiliteit van een Linux applicatie op een bepaalde BSD variant. Daarnaast kan binnen de database worden gezocht op BSD variant, zodat men eenvoudig een overzicht krijgt van de lijst met beschikbare applicaties.

Globale internetsamenwerking

Elke internetgebruiker kan zelf nieuwe applicaties, instructies of additionele opmerkingen aan de database toevoegen. Iedereen kan dus eigen applicaties toevoegen en de beschikbaarheid onder BSD Unix bijhouden. Door dit concept blijft de database up-to-date. Bovendien geven de additionele opmerkingen en de instructies samen een algemene indruk van de toepasbaarheid van een applicatie.

Deze web-enabled database zal dankzij de samenwerking met de BSD gemeenschap een unieke bron van informatie worden. Verwacht wordt dan ook dat BSD Unix bekender en beter toepasbaar wordt.

BSD Unix en applicaties

SCC Internetworking & Databases heeft deze database gebouwd ter aanvulling op de informatie die op dit moment over BSD Unix bekend is. Deze operating-systemen gelden als betrouwbaar en stabiel. Echter, wat feitelijk

ontbreekt aan deze systemen is een volledige lijst met applicaties. Twee Internet publicaties geven de richting aan die gevolgd moet worden: Linux emulatie.

1) Jordan K. Hubbard, een FreeBSD kernlid, introduceerde het principe van Linux emulatie als methode om de Open Source gemeenschap als geheel te promoten. Hij adviseerde softwareontwikkelaars om applicaties niet voor FreeBSD te gaan ontwikkelen, maar voor Linux. Deze applicaties zouden dan geëmuleerd worden op FreeBSD. De emulator zelf heeft de afgelopen maanden een enorme ontwikkeling doorgemaakt, waarbij applicaties zoals Oracle8, Oracle's Web Application Server, StarOffice en ApplixWare zonder problemen of performance-verlies feilloos werkten. (URL: https://core.freshmeat.net/news/1998/07/13/900364444.html).

2) Het bedrijf BSDi, leverancier van het commerciële BSD/OS, introduceerde recent een eigen Linux emulator onder de naam 'Linux Application Platform'.

Hiermee krijgen BSD/OS gebruikers toegang tot meer applicaties. (URL: https://www.bsdi.com/LAP/).
Deze ontwikkelingen zullen naar verwachting een extra stimulans zijn voor het toepassen van BSD Unix, waarbij de Linux Applicaties database als extra informatiebron kan worden ingezet.

Over SCC Internetworking & Databases:
SCC Internetworking & Databases is gespecialiseerd in database technologie, web-based software ontwikkeling en internetworking oplossingen. Binnen het bedrijf wordt FreeBSD gebruikt als het primaire server platform, waarop o.a. Oracle8 en Oracle's Web Application Server draaien.

Deel: ' Open Linux Applicaties database voor BSD Unix systemen '
Lees ook