Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

webMethods en HP kondigen beschikbaarheid aan van de Open Management Interface (OMI)-specificatie versie 1.0

Amsterdam - 7 mei 2002 - webMethods (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende leverancier van integratiesoftware, en Hewlett-Packard Company (NYSE: HWP) maken de beschikbaarheid bekend van de Open Management Interface (OMI)-specificatie versie 1.0. OMI is een open specificatie, gezamenlijk geschreven door webMethods en HP, die een op standaarden gebaseerde (XML/SOAP/HTTP) managementinterface definieert. Met OMI kunnen klanten bekende systeembeheertools gebruiken om hun bedrijfsprocessen, webservices en de onderliggende integratie-infrastructuur effectief te beheren en te monitoren. Zo kan het webMethods-integratieplatform worden beheerd met HP OpenView en andere systeembeheertools.

"De OMI-specificatie biedt bedrijven een compleet overzicht van hun bedrijfskritische infrastructuur, waardoor ze die beter kunnen beheren," zegt Jim Green, CTO en executive vice president Product Development van webMethods. "Voor het eerst kunnen bedrijven een diepgaande kennis van hun integratiesystemen en bijbehorende bedrijfsprocessen correleren aan de status van hun IT-omgeving. Dit biedt onmiddellijk inzicht in de status van hun bedrijf doordat een beter begrip ontstaat van de manier waarop verschillende systemen bepaalde bedrijfsprocessen beïnvloeden."

Door de OMI-specificatie naast het webMethods-integratieplatform en HP OpenView software te gebruiken, kunnen bedrijven bedrijfsprocessen en webservices in Service Level Agreements (SLA's) met klanten, fabrikanten en leveranciers opnemen. Wanneer een proces uitvalt - de verwerking van een inkooporder wordt bijvoorbeeld uitgesteld of geannuleerd - kan de onderneming vaststellen of het komt doordat een systeem is uitgevallen of doordat het bedrijfsproces zelf niet functioneert. De combinatie van een integratieplatform met het beheer van bedrijfsprocessen en systeembeheertechnologie stelt bedrijven in staat om te weten welke bedrijfsprocessen spaak zullen lopen als een bepaald systeem of toepassing vastloopt zodat ze actie kunnen ondernemen om dit te corrigeren.

"De OMI-specificatie vertegenwoordigt een nieuwe manier om over infrastructuurbeheer na te denken. Om concurrerend te blijven moeten ondernemingen en service providers hun integratiesystemen en bedrijfsprocessen beheren als onderdeel van hun complete infrastructuur," zegt Patty Azzarello, vice president en general manager van de HP OpenView Business Unit. "Met alomvattende managementmogelijkheden kunnen bedrijven hun gebruikers een betere kwaliteit service aanbieden en garanderen dat SLA's worden gehaald of overschreden."

Door de ondersteuning van de OMI-specificatie beheert HP OpenView het webMethods-integratieplatform op dezelfde manier als andere IT-resources zoals netwerken, systemen, opslag, toepassingen en databases. Daarbij kunnen gebruikers dezelfde managementconsole gebruiken voor het webMethods-integratieplatform als voor de andere systemen.

Beschikbaarheid

webMethods en HP zullen aan het begin van de zomer OMI-gebaseerde versies van hun producten uit te brengen. Voor meer informatie over OMI en het downloaden van de specificatie kunt u terecht op
www.webmethods.com/OMI_Spec_index of op www.openview.hp.com.

Over HP

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een 'always-on' internetinfrastructuur.
HP behaalde in 2001 een omzet van circa 45,2 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2001 ruim 2,2 miljard gulden.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door een koppeling van bedrijfsprocessen aan enterprise- en legacy-toepassingen, databases en menselijke interactie. Die koppeling kan zowel binnen de grenzen van de eigen onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten besparen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 750 klanten, waaronder wereldwijde top 2000-bedrijven zoals Philips, Motorola, Dell, DSM en The Ford Motor Company. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Cap Gemini Ernst & Young, Accenture, Deloitte Consulting, EDS, KPMG Consulting, AMS, Hewlett-Packard, BMC, Broadvision, i2 Technologies, J.D. Edwards, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie is beschikbaar op www.webmethods.com.

Contactpersonen:

Jolanda Prins
webMethods
+31 (0)20 491 97 37
jolanda.prins@webmethods.com

Annemieke van Herk
Footprint Marketing
+31 (0)20 417 71 77
annemieke@footprint.nl

Deel: ' Open Management Interface (OMI)-specificatie versie 1.0 '
Lees ook