Ingezonden persbericht


Open Monumentendag 2001 gericht op wonen

Op 8 en 9 september is het Open Monumentendag, de dag dat duizenden monumenten en andere bijzondere gebouwen gratis bezocht kunnen worden door het publiek. In 350 gemeenten zijn op zaterdag, zondag of in het hele weekend allerlei kerken, kastelen, stadhuizen, woonhuizen en andere monumentale objecten opengesteld, tussen 10.00 en 17.00 uur. Ze zijn herkenbaar aan de vlag met het logo van de Open Monumentendag. Deze gebouwen vormen ook vaak het toneel van speciale activiteiten zoals tentoonstellingen, concerten en rondleidingen.

Elk jaar wordt er een speciaal thema onder de aandacht gebracht, dit keer 'Huis en haard; monumenten van het wonen'. Diverse typen gebouwen die met wonen te maken hebben zullen open gaan, zoals kastelen, villa's, boerderijen, arbeiderswoningen, kloosters en hofjes. De Open Monumentendag is niet alleen een Nederlandse aangelegenheid maar wordt onder de naam 'European Heritage Days' ook in 46 andere Europese landen georganiseerd.

Op https://www.openmonumentendag.nl/ vindt u informatie over de verschillende programma's en openstellingen van Open Monumentendag 2001.


Deel: ' Open Monumentendag 2001 gericht op wonen '
Lees ook