Gemeente Hilversum

Zaterdag 9 september: Open Monumentendag `Hilversum Binnen'
`Hilversum binnen'. Aldus luidt het motto van de Hilversumse Open Monumentendag die dit jaar op zaterdag 8 september zal plaatvinden. In het programmaboekje, dat de gemeente speciaal voor deze gelegenheid heeft uitgegeven, leest u welke monumenten dit jaar (weer) voor u open staan. Ook biedt het boekje nuttige informatie over het interieur van de monumenten.

Een aantal voor Hilversum kenmerkende monumenten is ook dit jaar weer opengesteld, zoals de Grote Kerk, het Oude Raadhuis, de Oud-katholieke kerk, de St. Vituskerk, de OLV kerk en de Oude Begraafplaats. In het Oude Raadhuis wordt dit maal uw speciale aandacht gevraagd voor het plafond in de voormalige raadzaal. Ter plaatse kunt u de kleurontwerpen bekijken. De rondleidingen in het Raadhuis staan in het teken van het interieur van dit in oorspronkelijke staat teruggebrachte monument. In het Dienstbodenhuis De Koepel op Zonnestraal wordt het begrip `interieur' breed benaderd: van de interieurontwerpen van Duiker tot de meubels die werden vervaardigd door de nazorgpatiënten. In de Rembrandtschool en de voormalige NCRV studio ervaart u wat interieur-restauratie in de praktijk betekent. In de watertoren maakt u kennis met een technische toepassing. Speciaal aanbevolen: een klim langs de schacht naar boven, ook voor kinderen de moeite waard. De Zwaluwenberg heeft niet alleen een bijzonder rijk interieur, maar ook fraaie tuinen. U kunt zelfs een kijkje nemen in de hal van een particulier woonhuis. De dag wordt afgesloten met een orgelconcert in de Heilig Hartkerk. Om 15.30 uur begint het concert op beide kerkorgels.

Het programmaboekje voor de Hilversumse Monumentendag is gratis verkrijgbaar op het gemeentehuis, bij het Dudok Centrum, openbare bibliotheken, VVV/ANWB en op Open Monumentendag bij de geopende monumenten.

Deel: ' Open Monumentendag `Hilversum Binnen' '
Lees ook