Open Monumentendag Rotterdam organiseert Klassendag

Persbericht

29 augustus 2016

Open Monumentendag Rotterdam organiseert Klassendag.

Op 10 en 11 september zijn er de Open Monumentendagen in Rotterdam. Een stad als Rotterdam herbergt vele verwijzingen naar de innige band met het water. Zonder de Maas was Rotterdam niet de stad zoals we die nu kennen. Het programma van Open Monumentendag Rotterdam staat de band met het water centraal en zijn vele iconen en symbolen die hier uit voortgekomen zijn opengesteld voor het publiek.

In aanloop naar dit evenement organiseert Studio de Bakkerij voor het derde jaar op rij de Klassendag. Dit jaar is de Maastunnel het monument waar leerlingen van diverse basisscholen uit Charlois meegenomen worden in een theatrale beleving! Zowel fietsend als lopend komen zij acteurs tegen tijdens de rondleiding. Wie zijn die gekke bewakers Nel en Ria? En wat spoken die twee jongens daar onder de grond uit? Wat maakt de Maastunnel zo bijzonder? Door middel van theater gaan de kinderen de Maastunnel in een ander perspectief zien. Hun eigen creativiteit wordt gestimuleerd en zij gaan met een spannend verhaal terug naar huis! De organisatie is een samenwerking van Stichting Open Monumentendag Rotterdam en het Rotterdamse onderwijs en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam, diverse bedrijven en fondsen.

Het doel van de klassendag is om scholieren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met monumentaal erfgoed om zo een positieve betrokkenheid bij hun leefomgeving te bewerkstelligen en belangstelling te wekken voor monumenten.

Voor meer informatie over Open Monumenten Klassendag 2016 kunt u terecht op onze website: www.openmonumentendagrotterdam.nl/klassendag

Facebook: openmonumentendag.rotterdam Twitter: @OMD010

Deel: ' Open Monumentendag Rotterdam organiseert Klassendag '


Lees ook