Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium GeneraleOpen Podium Pop

Een smakelijke maaltijd


Voor het geval je het nog niet wist: TU-ers hebben heel wat noten op hun zang. Dat blijkt telkens weer bij het Open Podium. Menu van de dag:

PULL. Stevige stoofpot. Ingrediënten: een Tosti op drum, een snufje Zaant op Bas, keelschraper Menno op vocalen en een dosis Dent op gitaar. Sinds 1999 bereiden deze heren in hun Boxtelse keuken metal-menu's. Alle bandleden scharen Pantera's Vulgar Display of Power onder hun favoriete albums https://come.to/p-u-l-l.

GAZPACHO. Romige, knoflookrijke tomatensoep uit Spanje. De echte verrassing komt als je de eerste hap neemt: koud. Maar deze Gazpacho is absoluut niet koud. De muziekstijl is het best te omschrijven als trippop. Een naam die de lading probeert te dekken van muziekinvloeden zoals Portishead, Hooverphonic, Radiohead, Tori Amos en Django Reinhardt. Ingrediënten: drums, basgitaar, tweemaal gitaar en zang.

KERN. Oesters en champagne. Sinds januari 2001 werken de leden van Kern er hard aan om een funky brouwsel te maken van de elementen die het leven interessant maken: liefde, pijn in de liefde en dromen. De naam is als de bezetting, geen overbodige franje: drum, bas, gitaar en natuurlijk een vrouwelijke stem om de vibes tekstueel te verduidelijken.

Mr. Moody. Pijnboompitten in gesmolten Gorgonzola. Ingrediënten: vier eigenzinnige types die een manier hebben gevonden om jazz, funk en drum 'n bass te combineren. Groovy up-tempo nummers die ook representatief zijn voor een punk-attitude: geen eindeloze composities, enkel funky beats die je voetjes doen schuiven. Er wordt geen schade berokkend aan computers. (i.am/mrmoody)

BIG Shot. Hotdog mit sauerkraut and chili-sauce? BIG Shot is een zesmansformatie die al in 1996 het licht zag. Een band die gaat voor gewone liedjes. Weer eens een ander geluid in een tijd waarin iedereen pretendeert origineel en vernieuwend te zijn. BIG Shot schiet van Rock 'n Roll (Elvis, Chuck Berry, Stones) via Rock (Dire Straits, Bon Jovi, Steppenwolf) en Nederlandstalig (Borsato, Peter Koelwijn, Acda & de Munnik) naar instrumentaal (The Shadows).Open Podium Pop
Woensdag 26 september 20.30 - 23.30 uur
Gaslab


Deel: ' Open Podium Pop in Gaslab TU Eindhoven '
Lees ook